Iğdır'da Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Başkan Seçimi Yapıldı

Tarih : 2011-12-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Başkan Seçimi Yapıldı

           Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi"nin uygulamaya konulduğu bildirildi.

         Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, proje ile öğrencilere yerleşik demokrasi kültürünün kazandırılması, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimsemiş, hoşgörü ve diyaloğa açıklık seçme, seçilme, oy kullanma, demokratik değer, tutum ve becerileri kazandırmak, demokrasi kültürü ve bilincini geliştirmenin amaçlandığı kaydedildi.
         Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Iğdır'da Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri seçimi 01 Aralık günü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Erdoğan başkanlığında merkez ve merkez ilçe ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında yapılmıştır. Seçim esnasında öğrencilere kapalı zarflarda kullanacakları oy pusulası dağıtıldı ve öğrenciler arasında tam bir seçim havası yaratılmış ve bir birey olarak özgür ve hür iradelerine dayanarak oy kullandılar. Yapılan oylama sonucunda Iğdır Karakoyunlu ilçesine bağlı Ahmet Ali Dönmez Lisesi öğrencilerinden Enes Tartış Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Başkanı olarak seçilmiştir." denildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.