On Muharrem Kerbela'yı Anlamak

Tarih : 2011-12-06 / Kategori : Genel Haber

On Muharrem Kerbela'yı Anlamak

        Muharrem ayının, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Zira Muharrem ayı, hicret ayıdır, Muharrem ayı aşure ayıdır ve Muharrem ayı ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır.

        Kültürü, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara gark eden olay Peygaberberimizin (S.A.V) biricik torunu, Cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin’i (R.A) ve yetmişten fazla Ehl-i Beyt’in On Muharrem’de Kerbela’ da şehit edilmiş olmasıdır.
              Başta milletimiz olmak üzere bütün mü’minlerin On Muharrem’ de meydana gelen hadisenin kalpleri incittiğini, ortak bir hüznün içine girdikleri bilinmektedir.
            Hz. Hüseyin’in şehadeti münasebetiyle On Muharrem günü bütün mü’minlerin sahip olduğu kalbi rikkat ve ortak hüzün, aynı zamanda Ehl-i Beyt’e sevginin bir bağlılığı olarak değerlendirilmektedir.
Ehl-i Beyt’i Mustafa’ya sevgi ve bağlılık, izzet ve şeref kazandırırken, Kerbela’ da Hz. Hüseyin ve beraberindekileri acımasız bir şekilde şehit edenler insanlığın ortak vicdanında zulümle mahkûm edilmişlerdir.
Diyanet İşleri Başkanlığınca çeşitli etkinliklerin yanında, bütün camilerde okunmak üzere gönderilen hutbeyle Kerbela’nın acısını ve hüznünü yüreğinde taşıyan mü’minlerin acısına ve hüznüne ortak olmayı, Aşure günüyle de birliğimizin, beraberliğimizin ve bütünlüğümüzün gelişmesini pekiştirecek sevginin aşlarımızda ve gönüllerimizde var olduğunun vurgusu yapılmıştır.
İl Müftülüğü olarak şehitlerimizin ruhuna atfen hatm-i şerifler, mevlidi nebi okutulması yanında acı ve hüznü taşıyan mü’min kardeşlerimizin acısı ve hüznü yüreğimizde hissedilmiş Kerbela olayı nedeniyle gönüllerimizde Ehl-i Beyt’i Mustafa’nın sevgisi bir kat daha artmış, onları zulümle katledenler ise hak ve hakikati yok etmeye çalışanlar olarak bir kez daha vicdanlarda mahkûm edilmişlerdir.
Merkez Camiinde Kerbela olayı vaiz tarafından anlatılırken yanlış anlamalara ve maksadını aşan cümleler olduğu iddia edilen hususlar, Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve İl Müftülüğümüzün görüşlerini yansıtmamaktadır.
Bu vesileyle bir kez daha Kerbela acısını ve hüznünü yüreğinde taşıyan bütün Iğdırlı hemşerilerimizin acılarını ve hüzünlerini yürekten paylaşıyor, Aşure gününün birliğimize, beraberlik ve bütünlüğümüze vesile olmasını, Ehl-i Beyt’i Mustafa’nın sevgisiyle dolu mutlu ve huzurlu bir Muharrem ayının milletimiz, memleketimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’ tan niyaz ederim.

Iğdır  İl Müftüsü
Cüneyt KULAZ

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.