Ak Parti Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız Aşura çadırını gezdi

Tarih : 2011-12-06 / Kategori : Genel Haber

Ak Parti Ağrı Milletvekili  Kerim Yıldız Aşura çadırını gezdi

           Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1372.yıldönümü çerçevesinde Zübeyde hanım Bulvarı’nda kurulmuş olan Aşura Çadırını AK Parti Ağrı Milletvekili ve Iğdır koordinatörü  Mehmet Kerim Yıldız ve il teşkilatı  ziyaret ettiler.

              AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Aşura çadırında yaptığı açıklamada, “ Bütün İslam âleminin Peygamberinin torunu Hz.Hüseyin’in şehadeti bize yastır. Hz. Hüseyin zulme isyan etmiştir. Mazlum ve Mağdurun yanında yer almıştır. İnsanlık mazlum ve mağdurun yanında yer almalıdır. Dünyaya yeni doğan bir bebek  bütün bebeklerle eşittir. Ne olursa olsun yeryüzünde insanlar eşit doğarlar ırkı rengi fark etmez. Yeryüzündeki, insanlar Allahın kulu ve halifesidir. “Her yer aşura her yer kerbela“ sözü hasasisiyeti ile yürümeliyiz.” dedi.
             Aşura çadırı hakkında bilgi veren ve yas törenlerini anlatan Gün Işığı derneği başkanı Serdar Arat, AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız’a Neçhul belaga  kitabı ile Kerbela toprağından yapılmış bir tespih ve mühür hediye etti.
Aşura çadırı gezisine Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş ve partililer katıldı.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.