Iğdır Valisi Amir Çiçek bayan Engellileri ziyaret etti

Tarih : 2011-12-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valisi Amir Çiçek bayan Engellileri ziyaret etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Karakoyunlu bayan Rehabilitasyon merkezine ziyaret gerçekleştirildi.

           Iğdır valisi Amir Çiçek, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, Vali yardımcıları Türker Çağatay  Halim, Hacı uzkuç ve Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş Karakoyunlu ilçesinde bulunan bayan rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek hediyeler verdiler.
            Vali Çiçek, burada yaptığı konuşmada “Bilindiği üzere 3 Aralık Dünya Özürlüler Günüdür ve bu gün anlamlı bir gündür. Özürlü insanlarımızın yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu anlamda özürlü vatandaşlarımızı sadece yılın bir gününde değil 365 gününde de hatırlamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın da aramızda olacağı engelsiz bir dünya ile bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması ümidiyle tüm Özürlü vatandaşlarımızın Dünya Özürlüler Gününü kutluyoruz.. Egellilerimize her zaman sahip çıkmalıyız, onları korumalıyız. Bugün onlara adanmış bizde emniyet müdürü,  vali yardımcısı, kaymakam ve  belediye başkanı ile bunları ziyarete geldik. Devletimiz vatandaşına engellide olsa sahip çıkıyor onu koruyor işte sosyal devlet anlayışı budur” dedi.
Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş’ta, “ilçemizde bulunan rehabilitasyon merkezine her zaman yardımcı oluyoruz. Yanlarındayız. Bugünde engelliler haftası belediye başkanı olarak onları ziyarete geldik“ şeklinde konuştu.
Daha sonra Vali Çiçek ve beraberindekiler rehabilitasyon merkezinde kalanlara çeşitli hediyeler vererek günlerini kutladılar. Engellilerle  Vali Çiçek ve eşleri halay çekip oynadılar  şarkı söylediler.
Bu arada Van depreminden sonra Iğdır’a gelen Vanlı 3 engelli bayanda Vali Çiçek’e teşekkür ederek “bizi buraya yerleştirdiniz yoksa soğukta ve ortada kalmıştık.” dediler.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.