Bursa Caferileri Aşk Aleminin Şehidi Hz. Hüseyin (A.S)'in Yasını Tuttular

Tarih : 2011-12-07 / Kategori : Genel Haber

Bursa Caferileri Aşk Aleminin Şehidi Hz. Hüseyin (A.S)'in Yasını Tuttular

         Bursa Caferiler Platformu Hz.Huseyn(A.S)’in şahadetinin 1372.yılını  Bursa Atatürk Kapalı Spor salonunda büyük bir organizasyonla anma programı yaparak, yasını tuttular ve gözyaşları sel oldu.

Muharrem Ayı, hüzün ve matem ayıdır. Bu ay, özgürlük aşıklarının, hak ve adalete tutkun olanların, zulme baş eğmeyenlerin meşalesidir. Öyle şeyler olmuştur ki bu ayda, insanlığın serüveni gözler önüne serilmiştir. İnsanlığın manevi alemi, çıkacağı, yükseleceği en son nokta da, inebileceği en aşağılık derece de, bu ayda, bu ayın günlerinden birinde, onuncu gününde, Aşura’da gözler önüne serilmiştir. Aşura; Hak’la Batıl’ın arasının kalın ve silinmez çizgilerle çizilip aşikâr edildiği gündür.
Aşura; giydiği onca süslü elbiseye, taktığı onca maskeye rağmen zulmü ve zalimleri açığa çıkaran o muhteşem direnişin sergilendiği gündür.
Aşura günü, orada, Kerbela’da, “Hakkın İmamı” Hz. Hüseyin (a.s.) çadırlarını kurup, Batıla ve onun “İmamı” Yezid’e karşı “zillet bizden uzaktır, zalime asla boyun eğmeyiz” haykırışını âleme salmış, çağlara göndermiştir.
Hz.Hüseyin (a.s.) fevkalade azim ve mukaddes bir kıyam gerçekleştirmiştir. Bir kıyamı kutsal kılan bütün şartlar, Hz. Hüseyin (a.s.)'in kıyamında mevcuttur hatta dünyada böyle bir harekâtın bir benzeri yoktur. İnsan bazen kendi kişiliği için kıyam eder, bazen kendisi için değil, toplum için, bazen insanlık için, bazen hak- hakikat için, tevhit, adalet için, eşitlik için kıyam eder. İşte hakikaten o kişi kıyam ettiği zaman, artık kendi kişiliği söz konusu değildir. Odur ve diğer bütün insanlar!
İşte bu yüzden yeryüzünde, şahsi menfaatleri değil de başkaları için kıyam eden, beşeriyet için, insanlık için, hak, adalet ve eşitlik için, tevhit, marifetullah ve iman için, hareket eden kişiler, bütün insanlar tarafından sevilirler.Allah Resulü (s.a.v) "Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin'denim" buyurduğu gibi, biz de diyoruz ki; Hüseyin bizdendir, biz de Hüseyin'deniz. Neden böyle diyoruz; çünkü Hz. Hüseyin (a.s.) 14 asır önce, bizim için ve dünyadaki bütün insanlar için kıyam etmiştir. O'nun kıyamı mukaddes bir kıyamdı. Tertemiz, şahsi çıkarlardan uzak bir kıyamdı. İmam Hüseyin(a.s)'in harekâtı, işte böyle bir harekâttır. Bu kıyam sayesinde bugün biz yezit'in ne olduğunu, yezit hükümetinin nasıl bir hükümet olduğunu, Muaviye'nin ne yaptığını, Emevi planlarının neler olduğunu anlıyoruz, ama o dönem insanlarının yüzde doksan dokuzu bunu derk etmiyorlardı. Özellikle günümüzdeki iletişim araçlarının o zamanlarda olmamasını göz önünde bulundurursak bunu daha iyi anlarız.
Hz.Hüseyn’i şehit edenlerin halifesi için bakın ne demişler ‘Biz bir halifeyle karşılaştık ki, aleni bir şekilde şarap içiyor, kumar oynuyor, köpeklerle maymunlarla oynuyor, hatta kendi mahremleriyle zina ediyor!'
İşte bu zihniyet tarafından hunharca şehit edilen Peygamber evlatları için dökülen gözyaşları ve ağlayan gözler kıyamet gününde bir daha ağlamayacak ve gülümseyeceklerdir.
Birçok Caferinin yanı sıra Alevi ve Ehl-i Sünnet cemaatin iştirak ettiği törene siyasiler ve bürokratlarda katıldı.Sunuculuğunu ve yönetimini Şıh Fatih Hocanın yaptığı Matem Gününde, açılış Şıh Ehet Talan’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı,Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Şıh Bülent Hoca ve Şıh Vahit Hoca tarafından yapıldı.Anma gününde şiirler,tiyatro,mersiye ve sinezen grupları tarafından sine vurularak anıldı.
İran’dan programa katılan Tebriz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pr.Dr.Seyyid Şehameddin Huseyn’i "Muharrem ayı hüzün ve matem ayıdır. Bu ay, özgürlük aşıklarının, hak ve adalete tutkun olanların meşalesidir. Öyle şeyler olmuştur ki bu ayda, insanlığın serüveni gözler önüne serilmiştir. İnsanlığın manevi alemi, çıkacağı, yükseleceği en son nokta da, inebileceği en aşağılık derece de, bu ayda, bu ayın günlerinden birinde, onuncu gününde gözler önüne serilmiştir.Hz.Huseyn(A.S)’nin Aşurası Peygamber vefat ettiği zaman başladı. Bugün Huseyn’in yanında olmak birlik olmak demektir.Eğer biz birlik olmazsak Müslümanlar esir olacaklardır. İşte bu gün Huseyn (A.S) bize yol gösterdi.” dedi.
Program Şıh Ehet Talan tarafından mersiye okunarak sona erdi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.