Karakoyunlu Kaymakamı ve Belediye Başkanı’ndan Örnek Davranış

Tarih : 2011-12-08 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunlu Kaymakamı ve Belediye  Başkanı’ndan Örnek Davranış

Annelerin Okuma Yazma Sevinci

              Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye tarafından yürütülen ortak çalışmayla yerleşim biriminde okuma-yazma bilmeyen kadınlar tespit ediliyor.
               Karakoyunlu İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, yaptığı açıklamada, ilçede eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.
Çiçekli, "Belediye Başkanı ile birlikte bütün mahalleleri gezerek  evleri ziyaret ederek kadınlarla sohbet ettik.  Okuma yazma sayısının özelikle kadınlarda fazla olduğunu gördük. Bunun üzerine Okuma-yazma bilmeyenleri tespit edip, Halkeğitim müdürlüğünce 'Kurs açarsak gelir misiniz' dedik. Onlar da kabul etti. İlk olarak 20 kişilik bir grubu okuma-yazma kursuna kaydettik. Nisan ayında okuma yazma öğrenecekler. Ardından ikinci grubu alacağız. İlçede okuma-yazma bilmeyen kadınımız kalmayacak" dedi.
             Belediye Başkanı Ziyat Ali Deliktaş da, eğitimin önemine değinerek, "Fikir Kaymakam hanımındı. Beraber evleri gezdik. Bayanları kurslara davet ettik, onlar da kabul ettiler. Çok mutlular. İnşallah ilçemizde okuma ve yazması olmayan hiçbir kadın kalmayacak" diye konuştu.
Kursa gelen kadınlar Kaymakam ve Belediye başkanının sayesinde okuma yazma öğreniyoruz. Bu sevinci bizlere yaşattıkları için çok mutluyuz. Çünkü küçükken okula gidemedik. Kimimiz maddi durumdan kimi ise gitmesine izin verilmedi. Çoğumuzun çocukları var biri öğretmen, biri üniversite okuyor ama bizler birşey bilmiyoruz. Evde telefonla birini arayamıyorduk, Hastahaneye gittiğimizde sıramızın geldiğini başkasına sorarak öğreniyorduk. Ama şimdi birşeyler öğrenmeye başladık. Çok mutluyuz yeni okula başlamış gibiyiz” dediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası