Merkez Alibeyköy İlköğretim Okulundan Comenius Okul Ortaklığı Projesi

Tarih : 2011-12-09 / Kategori : Genel Haber

Merkez Alibeyköy İlköğretim Okulundan Comenius Okul Ortaklığı Projesi

Iğdır Merkeze bağlı Alibeyköy İlköğretim Okulunun Romanya Ploiesti şehrinden George Cosbuc İlköğretim Okulu ile başvurmuş olduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları merkezi başkanlığına bağlı Move To Learn adlı Comenius Okul Ortaklığı projesi kabul edilerek çalışmalara başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Proje kapsamında Romanya şehrine hazırlık ziyareti yapılarak, okul müdürü, öğretmenler ve öğrencilerle tanışıldı.
Bunun yanında projenin nasıl yürütülmesine dair hazırlıklar yapılarak fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi: ”Proje kapsamında İngilizce öğretiminin müfredat eşliğinde farklı tekniklerle öğretilmesi, beden dilinin ve drama tekniklerinin sınıflarda kullanılması üzerine fikir alışverişinde bulunulacak.
Bunun yanında ilimize George Cosbuc İlköğretim okulundan mayıs ayında 10 öğrenci ve 2 öğretmen gelecek incelemelerde bulunacak, ayni zamanda 2012 Ekim ayında Alibeyköy ilköğretim okulundan 10 öğrenci ve 2 öğretmen Romanya ya giderek öğrencilere yurtdışı deneyimi kazandırılacak, iki ülkedeki eğitim sistemi karşılaştırılacak ve kültürel etkileşim gerçekleşecektir. Bu çalışmaların ilimizde daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.