‘Nuh’un Çiçekleri Projesi’nde 2011 Yılı Çalışmaları Sona Erdi

Tarih : 2011-12-09 / Kategori : Genel Haber

‘Nuh’un Çiçekleri Projesi’nde 2011 Yılı Çalışmaları Sona Erdi

Iğdır Valiliği, Aralık Kaymakamlığı ve Iğdır Üniversitesi’nin ortaklaşa yürütükleri Ağrı Dağı’nın florasının belirlenmesi  projesi sona erdi.

Aralık Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sırtçantam Gezi Kültürü Dergisi’nin 40. sayısına kapak konusu olan ‘Nuh’un Çiçekleri’ projesinde, güz çiçeklerinin belirlenmesinin ardından 2011 yılının çalışmaları sona erdiği kaydedildi..
Iğdır Valiliği, Aralık Kaymakamlığı ve Iğdır Üniversitesi’nin ortaklaşa yürütükleri Ağrı Dağı’nın florasının belirlenmesi işinde, bu yılki çalışmalarda 500’ün üzerinde tür tespit edildiği belirtildi.
Proje kapsamında Aras Nehri’nin 800 metrelik rakımından, Ağrı Dağı’nın 3 bin metre yükseltisine kadar bir alanda yapılan çalışmalar dağın dört bir yanını kapsadığı Projenin destekçileri arasında Sırtçantam Gezi Kültürü Dergisi, Karakoyunlu Kaymakamlığı ve Doğubayazıt Kaymakamlığının  bulunduğunu belirten Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, projenin ilk ürünlerinin ortaya çıkarılacağı kitabın  önümüzdeki günlerde yayınlanacağını  söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.