Iğdır Havaalanında İnceleme

Tarih : 2011-12-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Havaalanında İnceleme

          Iğdır Valisi Amir Çiçek beraberinde Ulaştırma Bakanlığı DHMLİ’ nin İnşaat Emlak Daire Başkanı Leman Keskin, DHMLİ Genel Müdürlüğü, Erzurum Bölge Müdürlüğünden gelen İnşaat Mühendisleri, Elektrik Mühendisleri ve Makine Mühendisleri ile birlikte Iğdır Havaalanında incelemelerde bulundular.

           Havaalanı inşaatı sorumlusu müteahhit İsmail Hakkı Gül ve Şantiye şefi Celal Güresin Vali Amir Çiçek’e inşaatın fiziki gerçekleşmesi hakkında bilgi sundu.
           Sunulan bilgide, Havaalanın inşaatının alt yapı çalışmalarının bittiğini ( Pist, Çevre Aydınlatma ve Çevre duvarı), Üst yapı çalışmalarının devam ettiği ve % 90 oranında bitirildiği, kış mevsimi nedeniyle havaalanı kulesi ile saha betonlarının 1,5 ay sonra yapılacağı 2012 Mart ayı içerisinde tamamlanacağı bildirildi.
             Vali Amir Çiçek, Iğdır halkının hasretle beklediği havaalanının çok yakında tamamlanacağı, Ülkemizin sınır bir İl olan Iğdır’ın havaalanı sayesinde hiçbir İlimize uzak kalmayacağı, gidilmek istenilen yere aynı gün varılacağı, zaman açısından çok büyük avantaj sağlanacağını söyledi. 
İlgili kurum ve kişilere de havaalanının biran önce hizmete hazır hale getirilmesi için çalışmalara hız verilmesi konusunda talimat verildi.



Facebook Beğenenler

  1. sami gurel 2011-12-24 19:48:09

    ığdır havaalanının açılması kadar luzumlu bir yatırım varmı bu bölge için,,,,bu havaalanı bu bölgemize 20 yıl önce yapılması gerekirdi.Ancak bu gecikmenin sebebi ne olursa olsun ülkemiz için çok büyük bir eksiktir..Bölgemizin en ivedi ihtiyacına duyarsız kalınmaması dileklerimle çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyorum.......

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası