Hakmehmet Köyü halkı Fransa’ya tepkili ‘soykırımı Ermeniler yaptı’

Tarih : 2011-12-23 / Kategori : Genel Haber

Hakmehmet Köyü halkı Fransa’ya  tepkili ‘soykırımı Ermeniler yaptı’

         Iğdır merkeze  bağlı Hakmehmet Köyü halkı, Fransa’nın Ermenilerden yana tavır koyarak soykırımı inkar edenlere ceza vereceğiz yönünde karar almaya çalışmasına tepki göstererek “Asıl Soykırımı Ermeniler yapmıştır bunun ispatı da bizim köydeki bu anıt mezardır” dediler.

        1919 yılında Köylerine gelen Ermenilerin 83 kişiyi diri diri kuyuya atarak öldürdüklerini belirten köy muhtarı Mikail Ud, ”Fransa oy peşindedir. Yaptığı yanlıştır. Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Iğdır’da Oba, Koçkıran , Gedikli köylerinde katliam yapmıştır. En yakın zamanda Azerbaycan da Hocalı da Karabağ’da yaptıkları ortada. Fransızlar kendilerine baksınlar Cezayir de yaptıkları ortada. Ermeniler sınır kapıları açılsın diyor nasıl açılacak her alanda Türkiye’yi suçlayacaksın sonrada kapıları aç diyeceksin. Fransa’yı kınıyoruz gelsinler asıl soykırım burada görsünler Ermenileri suçlu ilan etsinler” dedi.
Diğer  köylülerde, ”Dedelerinin Ermeniler tarafından şehit edildiğini asıl katliamı Ermenilerin yaptığını bunun delilleri olduğunu belirterek, şunları söylediler: ”Ermeniler bir yandan dost olalım diyorlar neyin dostu olacağız. Asıl Katliamı Ermeniler yapmıştır bu ispatlıdır. Türk milleti asil millettir katliam yapmaz ama Ermeniler yapmışlardır. Fransa Ermenilerin yanında yer alıyor, Cezayir de yaptığı katliamlara baksın, ondan sonra bu konuyu biz tarihçilere bırakıyoruz biz suçlu değiliz. Diyorlar Ermenilere Türkler katliam yaptıysa eğer yaptıksak İstanbul’da başka yerlerde en iyi yerlerde kalan yaşayan zengin olan Ermenilerdir. Hiç fakiri yoktur. Katliam olsaydı bunlar İstanbullun en iyi yerine sahip olurlar mıydı. Fransa’yı kınıyoruz”



Facebook Beğenenler

  1. hakmehmetli muhammet 2011-12-23 11:49:37

    biz hakmehmet köylüsü olarak fransaya ermenilere düşmanız <br />1919 yılında yapılan 83 kşiyi diri diri oldurerek katliam olmustur

  2. Muzaffer Türkoğlu 2011-12-24 08:23:07

    Devlet Yetkililerine ve Yüce Meclise Sesleniyorum.Türk ulusunu bir cani olarak göstermeye çalışan Fıransızlara haddini bildirmek adına Türk Okullarından Fransızca dersinin kaldırılmasını talep ve teklif ediyorum.ALLAH ın laneti Zalimlerin ve İftiracıların üzerine olsun.Eyer arzu eden varsa bir ermeninin Kazım Karabekir Paşaya mektup yazarak iki çocuğumu sana emanet ediyorum diye yazdığı mektubun arşiv kayıtlarını dünya milletlerine sunalım.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası