Kınama Mesajı

Tarih : 2011-12-24 / Kategori : Genel Haber

Kınama Mesajı

          Fransız Parlementosu’nda 22 Aralık 2011 tarihinde sözde Ermeni Soykırımının olmadığını  dile getirilmesinin suç kapsamına alınmasına ilişkin yasanın kabul edilmesi, Türk halkında ve derneğimizde büyük rahatsızlık uyandırmıştır.

               Siyasi emelleri uğruna Yüce Türk tarihine çamur atarak nemalanmayı kendisine görev bilen bu zihniyetin uygulamaları  kabul edilemez olmakla birlikte bu uygulamalar adeta bir aymazlığın  ürünüdür.
                 Söz konusu yasa, insanlıkdışı Ermeni katliamlarından sonra toplu mezarlara gömülen aziz atalarımızın ve ASALA terörüne kurban verdiğimiz diplomatlarımızın kemiklerini sızlatmıştır.
Tarih bilincinden nasibini almamış bu anlayışın gözleri Iğdır’ın birçok yerinde yaşanan kanlı Ermeni vahşetinin hatıralarını ve atalarımızın toplu mezarlardan çıkan kemiklerini nedense görmemektedir. İşte bu kör anlayış, maalesef siyasi, tarihi ve ahlaki açıdan körelmiş  faaliyetlerin zeminini hazırlamıştır.
Türk düşmanlığını  kendisine en büyük seçim malzemesi yapan Nicolas Sarkozy’nin bu çabalarına en büyük cevap, kuşkusuz Atalarımızın vahşi bir şekilde Ermeniler tarafından katledilmesinin anısına inşa edilen Iğdır’ımızdaki Soykırım Anıtı’dır. Tarihimizi yalan yanlış yasalara kurban vermeyeceğimizi ve yapılan haksızlıkların karşısında tıpkı Iğdır’da Ermenilerin Türklere yaptığı soykırımı  anlatan Soykırım Anıtı gibi dik duracağımızı ifade eder, bu mesnetsiz hareketinden dolayı Iğdır Derneği olarak Fransa’yı esefle kınarız.
Enver TÜRKOĞLU
Iğdır Derneği           Başkanı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası