Çevre ve Orman Tohum Topluyor

Tarih : 2011-12-24 / Kategori : Genel Haber

Çevre ve Orman Tohum Topluyor

İşkur tarafından toplum yararına çalışma projesi kapsamında alınan 40 işçi, Iğdır merkez ve ilçelerde ağaçlardan günde 1 ton  tohum topluyor.

              Makaslama ve Budama yöntemi ile Aralık ayında toplanan Akasya, Akçağaç, Çınar Tohumu, Dış budak  tohumları Iğdır Çevre ve Orman İl  Müdürlüğü fidanlığında çimlendirilip fide oluşumu sağlandıktan sonra toplandığı bölgelere, Resmi kurum ve Okul bahçelerine dikimi gerçekleştiriliyor.
Çevre Orman  İl Müdürü Taner Tazegün, “Iğdır’ı yeşillendirmek ve Ormanlık alanı artırmak üzere çalışmalarımız yaz kış demeden devam ediyor.
Ülkemizde boyları 10-15  metreye kadar ulaşabilen ve Işık Ağacı olarak bilinen akasyanın tohumları sert kabuklu olduğu için budama ve çırpma yöntemi ile toplanabiliyor.” dedi. Tazegün, “Toplamış olduğumuz bu tohumların yanı sıra Iğdır Aralık ilçesi Erezyon bölgesinden erezyonu önlemek için diktiğimiz Ebucehil bitkilerinden 200 Kg   tohum topladık bunlar yaklaşık 1 Milyon tohum demektir. Toplamış olduğumuz bu tohumları Çankırı ve Konya ilinde bulunan erezyon bölgesi için gönderdik “ diye konuştu.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası