Iğdır'da Ehl-i Beyt Paneli

Tarih : 2011-12-24 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Ehl-i Beyt Paneli

            Araştırmacı Kadir Akaras, "Toplumsal barışın ve uzlaşının çimentosu olmak için Ehl-i Beyt'in daha fazla gündeme gelmesi lazım" dedi.

           Iğdır Üniversitesi'nin Karaağaç kampusü içerisindeki konferans salonunda gerçekleştirilen 3. Ehl-i Beyt Paneline, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arslan, Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, İl Müftüsü Cüneyt Kulas, Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, Iğdır Günışığı Derneği Başkanı Serdar Arat, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
             Panelde konuşan araştırmacı Kadir Akaras, Hz. Ali'nin kısa hilafeti döneminde 239 hutbe, 79 mektup ve 480 hikmetli kısa sözden oluşan kitabı Nehc-ul Belağa hakkında bilgi verdi.
             Akaras, söz konusu kitabın Hazreti Ali'yi anlamada yardımcı olan en değerli eserlerden birisi olduğunu belirterek, "Bir alimin dediği gibi Hazreti Ali, adaletli olduğu için öldürüldü. Bazıları gaddar olduğu için öldürülürken Hazreti Ali adaletli olduğu için öldürüldü. Toplumsal barışın ve uzlaşının çimentosu olmak için Ehl-i Beyt'in daha fazla gündeme gelmesi lazım" diye konuştu.
Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Turgut Öcal ise konuşmasında, divan edebiyatında Hazreti Ali'den bahseden eserler hakkında bilgilere yer vererek, Kaşgarlı Mahmut, Yusuf Has Hacib, Yüknekli Edip Ahmet ve Hoca Ahmet Yesevi gibi önemli şair ve yazarların eserlerinde Hazreti Ali'nin yerine değinerek bu eserlerde Hazreti Ali ile ilgili kısımları okuyup, yorumladı.
Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Caferilik Araştırma Merkezi (CAMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu da, hazreti Ali'nin hayatını ümmetin birliği ve beraberliği için harcadığını belirterek, "Hazreti Ali hayatımızın her yerinde var. İslamla ilgili hangi meseleyi konuşursanız konuşun hazreti Ali'yi de konuşmak zorundasınız. Çünkü hayatının her alanında hazreti peygamberin peşinde koşmuş biri" dedi.
Panelin sonunda Rektör Yılmaz konuşmacılara çeşitli hediyeler verdi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.