Aile Hekimleri Sağlık Kontrollerini Artırdı

Tarih : 2011-12-26 / Kategori : Genel Haber

Aile Hekimleri Sağlık Kontrollerini Artırdı

Kış ayının girmesi ve havaların soğuk olması hastalıklara davatiye çıkarmaya devam ediyor.

      Hastalıkların artmasıyla Aile hekilmleri ev ziyaretlerini artırdı. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Aile hekimliği kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesinde görev yapan Aile hekimi Dr. Esra Ersöz sorumlu olduğu bölgelere giderek doktora gelemeyecek durumda olan yaşlı hastaları ve çocukları muayene ediyor, tedavilerini yapıyor.
          Doktorların yüzünü hastanelerde görmeye alışan köylüler, kapılarının önünde aile hekimiyle karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
          Iğdır’a  bağlı Aralık ilçesinde bulunan Aile Sağlık Merkezi ve köylerinde aile hekimliğini üstlenen Dr. Esra Ersöz, kapı kapı dolaşarak hastalarını ziyaret ederek doktora gelemeyecek hasta ve yaşlıları muayene ederek onları tedavi etmeye çalışıyor.
             Vatandaşlarla sohbet ederek muayene eden Dr. Ersöz, koruyucu hekimlikte yerinde tespitin çok önemli olduğuna dikkat çekiyor. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Ersöz, aile hekimliği uygulamasıyla hastaları kendi evlerinin sıcaklığında ziyaret ederek, bire bir ilgilenme fırsatı bulduklarını belirterek, ”haftada bir gün sorumlu olduğum bölgeye giderek doktora gelemeyecek durumda olan yatağa bağlı hastalar ile yaşlı hastaları muayene ediyorum ilacını yazıyorum. Sohbet etmemiz bile onlara moral oluyor.” dedi.
Aralık ilçesinde yaşayan vatandaşlarda bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek şunları söylediler: ”hastaneye gidip gelmekten kurtulduk ve aile hekimliği uygulamasıyla çok rahatladık, bir ilaç yazdırmak için bile gününün tamamını hastane köşelerinde geçiriyorduk. Eskiden böyle şeyler yoktu. Allah devletimizden razı olsun. Aile hekimimiz evimize geliyor. Burada yarım saat oturuyor. Doktor konuştukça hastanın içi açılıyor. İlçemizde ASM’ ye gidip muayene olabiliyoruz." dediler.
Doktor Esra Ersöz, hastalarıyla daha rahat iletişim kurabilmek için Kürtçe öğrendiğini belirtti. Önceleri ambulans şoförünü tercüman olarak kullanan Eröz, "Özellikle kadınlar, bazı rahatsızlıklarını erkeğe anlatmak istemeyince iş başa düştü. Bundan mutluyum" dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.