Iğdır Pozitif Düşünce Platformu Uyuşturucu Konusunu Tartıştı

Tarih : 2011-12-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Pozitif Düşünce Platformu Uyuşturucu Konusunu Tartıştı

            Iğdır Pozitif Düşünce Platformu Iğdır’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yardımcısı Veli Kara ile bir araya gelerek Uyuşturucunun zararları ve Çalışmalar hakkında bilgi aldı.

          Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yardımcısı Veli Kara,yaptığı konuşmada  Iğdır’da Uyuşturucuyla ilgili  3243 Öğrenci,270 Öğretmen, 300 Öğrenci Velisi, 129 Okul Müdürüne, 20 Kamu Kuruluş  görevlisine uyuşturucu ile ilgili çeşitli seminerler verdik. 2011 Yılı içerisinde 25 Narkotik operasyon yaptık. 86 kişi için adli işlem yapıldı. 16 Kg esrar, 7 gr Çok az miktarda eroinele geçirildi. Bu Diğer illere göre Iğdır’da uyuşturucu kullanımı çok az buda Başlatmış olduğumuz Uyuşturucuya sıfır torelans projesi etkili olmuştur. Bağımlı kişiler tespit edilmiş ve denetimimiz kapsamında tedavi süreci başlatılmıştır. İlaçla tedavi ve Topluma kazandırmak için tesisatçılık kursu ve çeşitli kurslar açarak topluma kazandırma çalışmaları yaptık. 10 Gencimizden 5’i tedaviye yanıt vererek uyuşturucuyu bırakmış iş sahibi olmuş topluma kazandırılmıştır.  Iğdır’da yaş profili 20 yaş ve üzerindeki kişiler. 20 Yaş altı insanlardan karşılaşmadık. Çok yaşlı olanlarda var. Bu insanları topluma kazandırmak için bir iş yerine bırakamasak eski batağa geri dönmüş olur. Devlet olarak vatandaş  olarak elinden tutarsak. Topluma kazandırırız. Bu çalışmaları 2012 yılında insanlarımızı bilinçlendirmek için iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu seminerleri belirli yaş altına veriyoruz. Özenti ve ilgiyle yönelmenin artmaması için vermiyoruz. Araştırmalarımıza göre okul önlerinde uyuşturucu satılmıyor. Cezalarını biliyorlar savcının karşısına çıktığı taktirde 5 yıl ceza alıyorlar.  Zaten satan şahısların yakalanma riski fazla olduğundan bu riske girmiyorlar. Iğdır’da her konuda ihbarlar çok az bir olayı mecbur olunca ihbar  ediyorlar. Vatandaşın kaygısı kimliğim açığa çıkar bu kesinlikle imkansız ihbarcının kimliği kesinlikle gizil tutulur. Iğdır ili Balkan Rotası üzerinde Afganistan’dan çıkan eroin İran ve Türkiye üzerinden geçiyor. Iğdır da bu güzergahtan etkileniyor.  Ağrı Gürbulak sınır kapısından Uyuşturucu geçiyor. Uluslar arası bir şebekeyi yakalamak için İhbar çok önemli ihbara   göre yakalama imkanı buluyoruz. Devletimiz ihbar yapan vatandaşa yüklü bir miktarda ödeme yapıyor. Bunda Amaç ihbarı artırmak olduğunu belirtti.
             Kara, Sigara kaçakçılığına yönelik çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Sokak satıcılarına karşı bir ay içerisinde 100 bine yakın kaçak sigara yakaladık.”dedi.  Sunum sonrası özellikle katılımcılar  başarılı çalışmalarından dolayı  emniyeti kutladıklarını ama  mucadelenin   sadece emniyetle yetersiz olacağını valilik organizasyonu ile sağlık müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, diyanet, sivil toplum örgütleri ile beraber  yürütülmesi gerektiği ifade edildi. Bağımlılara mutlaka tedavi sonrası iş imkanı sağlanması gerektiği ifade edildi.
Özelliklen ilimizde tiner ve balli  bağımlısı kırsal kesim çocuklarının halkı tehtit ettiği, bu  alanda önlemlerin bir an önce alınması gerektiği, bu cocukların ileride kontrolden çıkarak suç makinesi olacakları ifade edildi. Özellikle çocuk yaşta  tiner ve balli kullanan  çocuklarla ilgili bir çalışma başlatılması gerektiği, sadece bu alanda daha geniş katılımlı bir toplantı yapılması gerektiği konusunda görüş birliği oluştu   Iğdır’da bulunan sivil toplum kuruluşları Iğdır’da uyuşturucu ve Zararlı alışkanlıklar konusunda Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmelerini istediler.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.