Kuduz Köpek İki Kişiyi Isırdı

Tarih : 2011-12-27 / Kategori : Genel Haber

Kuduz Köpek İki Kişiyi Isırdı

Iğdır Aralık İlçesi Kolikent köyü ve Adetli köyünde 2 kişi Kuduz Köpek tarafından ısırıldı.

          Olay 19 Aralık günü meydana geldi. Kuduz Köpek tarafından ısırılan 1968 doğumlu evli ve çocuğu olmayan dolmuş şoförlüğü yapan Mehmet Nuri Avcı “19 Aralık günü akşam evden dışarıya çıktım kapının önünde bir köpek vardı bana bakışlarından saldıracağını anladım ve hemen etrafımda sopa falan aramaya başladım o anda üzerime atladı ve elimden ısırdı sonra kaçıp gitti bende minibüsüme binerek Iğdır Devlet Hastanesine geldim iğne yaparak gönderdiler. Ertesi gün 20 Aralıkta Komşu Köyümüz olan Adetli köyünden Abbas Çetintaş isminde bir vatandaş beni aradı oğlunu köpek ısırdığını ve Hastaneye götürmemi istedi bende köpeği tarif etmesini söyledim ve beni ısıran köpeğin aynısı olduğunu anladım hemen o köye giderek 2 yaşındaki Muhammet Çetintaş’ı alarak Iğdır Devlet Hastanesine getirdim ve tedavi altına alındı. Iğdır Devlet Hastanesinde Kuduz Tahlili olmadığı için ben hemen Kars Devlet Hastanesine gittim orada Kuduz Köpek tarafından ısırıldığımı söyledim tahlil sonuçlarını Tekrar Iğdır Devlet Hastanesine getirdim ve 3 günden beri burada Kuduz tedavisi uyguluyorlar” dedi. Kendisini ısıran Köpeğin Köylüler tarafından öldürüldüğünü ve gömüldüğünü daha sonra yetkililerin köpeğin kafasını keserek Erzurum’a gönderdiğini kuduz olduğunu söyledi.
             Kuduz Köpeğin ısırdığı 2 yaşındaki Muhammet Çetintaş’ın babası Abbas Çetintaş “oğlum evin balkonunda oynarken biranda bağırdığını duyduk dışarıya çıktığımızda köpek yüzünü ısırmıştı bizde hemen Hastaneye getirdik tedavi altına alındı” dedi.
Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bülent Kaya “hastalarımız kuduz değil, onu diyebilmek için dönemde hastaların kuduz belirtileri verdiği taktirde kuduz teşhisi konulacak sadece kuduz teşhisi konulmuş, bir köpek tarafından ısırıldığı tespit edildi, normalde Sağlık Bakanlığı herhangi bir yatış önermiyor ama biz hastalarımızı merkeze uzak olduğu için hem gözetim açısından hemde kuduz tedavisini düzenli bir şekilde uygulamak için yatırdık, ama şu anda herhangi bir kuduz belirtisi yok hastalarımızda. Sadece kuduz teşhisi konulmuş hayvan tarafından ısırılma durumları var. Hastalarımızın yaşadığı bölge Tarım Müdürlüğü tarafından karantinaya alındı. Hayvan giriş çıkışları yasaklandı, biz İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile civar köylerdeki bütün vatandaşlarımıza duyuruda bulunduk köpek tarafından ısırılan varsa Hastanemize başvursun” dedi.
Iğdır İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan “Vatandaşlarımızı ısıran köpeğin kuduz olduğunu teşhis ettik ve o köyleri karantina altına aldık. Hayvan giriş çıkışlarını yasakladık gerekli çalışmalarımız devam ediyor” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.