Anıt Mezarların Gönder Bayrakları değiştirildi

Tarih : 2011-12-27 / Kategori : Genel Haber

Anıt Mezarların Gönder Bayrakları değiştirildi

       İlimizde Ermeniler tarafından katledilen ve ulusal basın önün açılan toplu mezarlar üzerinde yapılan anıt mezarların önlerinde bulunan gönder direğinde hava şartlarından dolayı eskimiş ve renkleri solmuş olan bayraklar Eğitimci, Araştırmacı –Yazar,  Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Ziya Zakir ACAR ile Kıbrıs Gazileri Derneği Başkanı İsmet TAĞAL tarafından değiştirldi.

           İlimizde Oba Köyü, Hakmehmet Köyü ve Gedikli köylerinde bulunan anıt önlerindeki bayraklar, yenileri ile değiştirildi. Eğitimci, Araştırmacı ve Yazar Ziya Zakir ACAR, konuşmasında
“Bayrak bağımsızlığın sembolüdür şüphesiz. Böyle olduğu içindir ki toplumumuzda apayrı bir yere ve değere sahiptir. Hemen her milletin kendine mahsus bayrağı vardır. Üzerindeki işaretler ülkelere göre değişir ve mana taşır. Tarihin çok eski devirlerinden beri bayrak vardır.  Bu mühim sembol Divan-ü Lügat-it Türk'te "batrak" olarak geçmektedir. Günümüz Türkiye'sinin bayrağı bambaşka bir manaya bürünmektedir. Bayrağımızdaki kırmızı, bu vatan için canını seve seve veren şehitlerimizin kanını sembolize etmektedir. Bayraktaki hilâl Müslümanlığımızın alâmetidir. Yıldız ise genç Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bütün halinde düşünürsek Türklerin birlik ve bütünlüğünün simgesidir bayrak… Bunun altında toplanınca her şeyimiz "bir" olur. Kanımız onun için akmaktadır hâlâ…
Bayrak nazenin bir yardır gözümüzde. En sıkıntılı dönemlerde onun etrafında kenetleniriz. Onu bağrımızda büyütürüz. Ülküdür, sevdadır, candır, mazidir, namustur, iradedir, anadır, sevgiliye sunulan alımlı bir güldür, şereftir, namustur, hayattır, aşktır, muhabbettir, mukaddesattır, göklerde süzülen bir kartaldır, uğrunda ölünmeye değer varlığımızdır, şanlı tarihin özüdür, dosta gurur, düşmana korkudur. Bize yol gösteren ışıktır.
Bunun için bayrağımız çok büyük anlam taşımaktadır. Bizler bayrağımıza titiz davranarak gereken duyarlılığı göstermeliğiz” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.