''2011 Kültür Turizm Zirvesi'', 23-24 Aralık tarihlerinde Başkentte yapıldı

Tarih : 2011-12-27 / Kategori : Genel Haber

''2011 Kültür Turizm Zirvesi'', 23-24 Aralık tarihlerinde Başkentte yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en büyük turizm zirvesi olan ''2011 Kültür Turizmi Zirvesi'', ''Açık Hava Müzesi Türkiye'' temasıyla Başkentte yapıldı.

23-24 Aralık tarihlerinde Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek zirvenin açılış konuşması  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yapıldı.
Zirveye, Kültür ve Turizm Bakanlığı, il kültür ve turizm müdürlükleri, il ve ilçe belediye başkanları, seyahat acenteleri, tatil köyleri ve oteller, turizm yatırımcıları, kültür turizmi yapan şirketler, turistik hava ve kara taşımacılığı yapan işletmeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve sektörel medyadan yetkili ve temsilciler de katıldı.
Iğdır Valiliği  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu zirvede yerini aldı.  Iğdır’ın tanıtımı için Iğdır Valisi Amir Çiçek’in destekleri ile kurulan tanıtım stantlarının içinde yoğun ilgiye mazhar stantlardan oldu.  Zirveye Vali Yardımcısı  Türker Halim Çağatay ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz katılım sağladı.
Iğdır  Stantını  ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan Iğdır  statını  ziyaret etti.
İkram edilen patlıcan reçeli ve kaşarın çok leziz olduğundan dem vurulmuş olup Iğdır’ın tarihimiz açısından önemli şehirlerimizden olduğu ve turizm potansiyeli iyi değerlendirmesi yönünde çalışmalara devam edilmesinin gerektiği vurgulandı.
Ayrıca birçok televizyon kanalı standımıza ve ilimize ilgi göstermiş olup Vali Yardımcısı  Türker Halim Çağatay ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz röportajlar gerçekleştirmişlerdir. 
Kültür ve Turizm Bakanlığı  Müsteşarı Özgür Özaslan, Iğdır Stantında İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’e katılım plaketi verdi.
Açılışının 23 Aralık Cuma günü yapıldığı zirvede, ''Türkiye'de Turizm Politikaları ve Kültür Turizmi'', ''Ülkemizde Kültür Turizmine Yönelik Başarılı Uygulama Örnekleri'', ''Kültür Yolları ve Rotaları'', ''Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunması'', ''Turizm Stratejisi 2023 Dokümanında Kültür Turizmi'', ''Kültür Turizm Alanlarının Tanıtılması ve Pazarlanması'' konuları ele alındı.  Zirvenin katılımcıları, Hamama önü ve Ulucanlar Hapishane Müzesi'nde bulunan restoranda Altındağ Belediyesi’nin verdiği akşam yemeği ile son buldu.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.