Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Temsilciliğinden Fransaya Tepki

Tarih : 2011-12-27 / Kategori : Genel Haber

Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Temsilciliğinden Fransaya Tepki

         Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır il temsilcisi Serdar Ünsal, ”Fransız parlamentosunun aldığı karara tepki göstererek Fransız milletvekilleri gerçek katliamı görmek istiyorlarsa Iğdır’a gelsin toplu mezarları görsünler” dedi.

             Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada Fransa Meclisi, “Ermeni Soykırımı”nın yapılmadığını söyleyenlere karşı cezai müeyyide uygulanmasını sağlayacak yasa teklifini kabul etmekle siyasal, kültürel ve akıl dışı bağnazlığı göstererek gerçek yüzünü sergilemiş oldu. Dernek olarak Yetkililerden isteğimiz etkisiz kınamalar ve demeçlerle değil, ekonomik ve siyasal alanda gerçekten Fransa’nın canını acıtacak kararların alınması gerektiğini düşünüyoruz.“ dedi
             “Fransa’nın, 1830-1962 yılları arasında milyonlarca Cezayirli müslümanı soykırıma tabi tutmuş olup insanlık suçu işlemiştir.
Ermeniler, 26 Şubat 1992’de, Dağlık Karabağ’da gerçekleştirdikleri Hocalı katliamında 613 çocuk, kadın ve erkekten oluşan Azerbaycan Türklerine yönelik hunharca bir toplu katliam gerçekleştirmiştir.Ermeniler 1915 -1920 yılları arasında Doğu Anadolu bölgesinde Özellikle Iğdır’da toplu katlamlar yapmıştır. Bugün Oba, Hakmehmet, Gedikli köylerinde katliamların izi var toplu mezarlar ortaya çıkarılmıştır. Fransa ve Ermenilerin bu kadar yüzsüz olmalarına anlam vermek mümkün değildir.Bütün Türk dünyası özellikle Türkiye ve Azerbaycan Fransız ve Ermenilerin yaptıkları katliamları meclislerinde kabul etmelidir. Fransa ve Ermenilere anladıkları dilden cevap vermelidirler.” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.