MHP İl Başkanı Cahit Erol "Provakatörler Iğdır'ın Huzurunu Bozmak İstiyor"dedi

Tarih : 2012-01-17 / Kategori : Genel Haber

MHP İl Başkanı Cahit Erol

             MHP İl Başkanı Cahit Erol, son günlerde provakatörlerin Iğdır’ın huzurunu bozmak için harakete geçtiğini belirterek, hiç kimsenin bu oyuna gelmemesini istedi.

         Cahit Erol, yaptığı yazılı açıklamada son 5 aydan beri birilerinin Iğdır’da olay yaratmak için çalıştığını gençler arasına nifak sokarak Türk- Kürt çatışması tezgahlamak peşinde olduğunu belirterek bu oyuna kimsenin gelmemesi gerektiğini  belirtti.
Yerel seçimler yaklaştıkça provokatörlerinde   boş durmadığına dikkat çeken Erol, “provokatörler gençlerin beyinlerini yıkayarak onları kışkırtarak, iki halk arasına düşmanlık tohumları ekip yıllardır kardeşçe yaşayan Türk  ve Kürt halkını karşı karşıya getirmenin planı içindeler. Sağduyu sahibi olanlar bu oyunlara gelmeyecek Cenabı Allah’ın izniyle emellerine erişemeyecekler.        Şimdiden tüm Iğdır halkını aklı selim olmaya davet ediyor ve genci delikanlısı olan gencinin önünü alsın. Yoksa yarınlar çok geç olur.” dedi.
MHP il başkanı Cahit Erol şunları kaydetti: ”Iğdır’ın huzurunu bozmak isteyenler, kardeş kavgası çıkarmak isteyenler bir kaç haftadan beridir 34 yıl önceki provakatif olayları gündeme getirerek Şii -Sünni, Kürt- Türk meselelerine de ağırlık vermekte. Bilmem Maraş olayları, Sivas, Çorum, Malatya, Ağrı, Erzincan olayları kaşınmaktadır. Bu çok rahatsız edici meselelerdir. Ve bu olayları kaşıyanlar unutmasınlar ki bu kan da, bu oyunda kendileri de boğulurlar ve  Ağrı Dağına Yıldırım Düşse Şimşeği Burada Hepimizi Yakar” dedi.
Ufak bir olayın büyütülerek farklı olarak çevreye yansıtıldığına dikkat çeken Erol,    Tasua günü müftü yardımcısının o talihsiz konuşmasından sonra bir dostum beni aradı ve şöyle dedi 'Cahit bey söyleniyor ki ülkücüler müftülüğü basacaklar doğrumudur? bizler teşkilat sorumluları olarak il başkanı, merkez ilçe başkanı, ülkü ocakları başkanı toplanarak olayı enine boyuna inceledik burada milliyetçi hareket partisi ve mensuplarının olayın içine çekilmeye çalışıldığını hissettik ve dedim ki arkadaşlar burada bazı eller müftü yardımcısına bu konuşmayı kasıtlı olarak yaptırdılar burada herhangi bir olay çıkmış olsa MHP nin üzerine atacaklar. Çok dikkatli olmalıyız ve kesinlikle her olayı valiliğe ve emniyet müdürlüğüne bildirmemiz gerekiyor.  Çünkü bu konuşmayı yapan bir din görevlisi, aynı zamanda bu konuşma cuma hutbesidir. Zübeyde hanım bulvarına kurulan AŞURA çadırı Şii’ siyle Sünni’ siyle bütün insanlarımızca dolup taşmaktadır. Tabi tahrik olan gençliğin önünü de Gün Işığı derneğinin başkanı ve mensupları almış bulundular. Yoksa provakatörler emellerine ulaşacaklardı, tabi o tahriklerin önü alınınca da başladılar ülkücüler üzerinden hareket etmeye. Buda tutmayınca şimdilerde gençleri birbirine düşürmek ve Kürt –Azeri Türk’ü, Şii Sünni, Sağcı Solcu diyerek her gün olaylar baş alıp gitmekte. Gençler  bıçaklanmakta okul önlerinde, mahallelerde dövülmektedirler.          Şu  unutulmamalıdır ki 7 ağustos 1978 olayları iki boyacı çocuğun kavga etmeleri neticesinde meydana geldi ve 4 insanımız hayatlarını kaybetti. Şimdi adamın çocuğu bıçaklanıyor birkaç tane aklı selim toplanıp gidip onları barıştırıyorlar. İki gün sonra aynı olaylar tekrar vuku buluyor. Ve Allah göstermesin şehrin ortasında birkaç tane daha böyle olay gelişirse bu olayların sonucuna katlanmak çok ağır olur. Geçmişe dönmemek için kardeş kavgasına meydan vermemek için tekrar tekrar Iğdır halkını aile büyüklerini ve en önemlisi devlet büyüklerini daha hassas olmaya tedbir almaya davet ediyorum.“ dedi.
Ak partinin Iğdır’da yerel seçimleri almak için şimdiden tezgah peşinde olduğunu da iddia eden Erol, şunları söyledi. ”Bana iki üç tane devlet dairesinde çalışan müdürler şöyle demişti ‘başkanım caddede bile sizlere selam vermekten çekiniyoruz, iktidarın bazı mensupları bizlere şöyle diyorlar geçici bile olsa işçi alımlarında asla Azeri Türklerini almayın  çok zorda kalırsanız il dışından bizlerin haberi doğrultusunda işaret ettiğimizi kişileri alırsınız.’ İşte bu korkunç hareket ve söylem Iğdır’da hükümetin partisi belediye seçimlerini kazansın diye her türlü yola başvurabilirler. Onun için tüm hemşerilerimi sağ duyuya davet ederken huzursuzluk çıkaran kim olursa olsun dernekler, teşkilatlar, aile büyükleri, babalar anneler, bu gibi olaylara müsaade etmemelidirler.“  diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.