Tarımsal Kalkınma Koperatifi Tarafından Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Tarih : 2012-01-17 / Kategori : Genel Haber

Tarımsal Kalkınma Koperatifi Tarafından Hayvan Dağıtımı Yapıldı

Iğdır’da Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 40 çiftçiye 240 baş montofon ırkı damızlık düve dağıtımı yapıldı.

       Bakanlıkca  2010 yılında yatırım programına alınan Karakoyunlu İlçesi Bulakbaşı-Aktaş Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 40 çiftçiye 240 baş montofon ırkı damızlık düve dağıtımı yapıldı.
           Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Nuri Turan, Karakoyunlu İlçesi Bulakbaşı-Aktaş Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ilimiz çiftçilerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü.  “2007 yılında kuruluşu tamamlanan kooperatifin, uygulamış olduğu “ Ortaklar Mülkiyetinde 240 Başlık (40 aile x 6 baş) Damızlık Sığır Yetiştiriciliği” projesi, Bakanlığımızın 2010 yılı Yatırım Programından desteklenmiştir. Kooperatifin ahır inşaatları ile işletme binası inşaatı ve makine – donatım alımı 2011 yılında tamamlanmış olup, canlı demirbaş alımı da 2011 yılında gerçekleşmiştir. Kooperatifimize işletme binası tesisi, tadilatı, makine ekipman ve canlı demirbaş alımı için tahsis edilen 1.868.091,00 TL’ nin tamamı kullandırılmıştır.
İlimiz hayvancılığının gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerimizce iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Kooperatifçilik çiftçilerimizin güçlerini birleştirerek birlikte iş yapmaları sanatıdır. Projenin amacına ulaşmasını sağlamak için kooperatif yönetimi ve üyelerinin bundan sonra birlikte hareket ederek proje bitimine kadar hayvanlara çok iyi bakmaları ve sürüyü büyütmeleri başarının anahtarıdır.
Projenin başarı ile tamamlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, dağıtılan bu hayvanların kooperatif üyelerine ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.