Nuhun Çiçekleri Taşburunda

Tarih : 2012-01-18 / Kategori : Genel Haber

Nuhun Çiçekleri Taşburunda

Şair Gözüyle   Yahya AZEROĞLU
Birkaç  gün önce Taşburun’da Kahvehanede  otururken  aniden çalan telefonumu açtığımda  Yrd. Doç. Dr. Ahmet  Metin KUMLAY  bir gurup  öğretim üyesi  arkadaşıyla  sohbet etmeye geleceğini  söylediğinde hakikaten  çok sevinmiştim.

Kahvede beraber oturduğum Mutlehan PARLAK’la  misafirleri beklemeye koyulduk.Nihayet Ahmet bey ve beraberindeki Doç.Dr. Ahmet ULUDAĞ – Yrd.Doç.Dr. Y.Erdal ERTÜRK -Yrd.Doç.Dr.Mustafa SÜRMAN, Ziraat fakültesi sekreteri Cafer ÇOLAK  yarım saat sonra geldiler . Kahvenin önünde misafirleri karşıladık  içeriye geçtik tanışma faslından  sonra  misafirlerin getirdiği çerezler  masaya servis edildi ben “Sizler gibi misafir her gün gelsin” diyerek espriyi patlattım. Herkes gülmeye başladı masalarımız hemen  Türkün milli  içeceği olan  çaylarla süslenmeye başladı. Yavaş, yavaş çaylarımızı yudumlarken  edebi sohbetler başlamış  ve devam ediyordu. Misafirlerimizin hepsi genç ve dinamik  bilim adamlarıydı onların yanında  yaşlandığımı hissederek şöyle katkıda  bulundum  bu güzel sohbete.

Hayatı  Doyunca Yaşayamadan

Aheste, Aheste Geldi Yaşlılık

Yaşadıklarımı  Anlayamadan

Ansızın Kapımı Çaldı Yaşlılık

Bilemedim Postum Olacak Toprak

Başı Boş Yaşadım Hoyratlaşarak

Gençliğimi Can evinden Vurarak

Gönül Sarayıma Daldı  Yaşlılık
Sohbet böyle devam edip giderken aramızda bulunmayan ve sohbetimizde bahsi geçen  Öğretim üyesi  Aslantürk AKYILDIZ, Doc. Şahin AHMEDOV, Doç. Yusuf ZEYNALOV, Dr.Oğuz ŞİMŞEK, Gazeteci  yazar Serdar ÜNSAL, Yrd.Doç.İrfan Murat YILDIRIM  ve diğer dostların  eksikliği hepimizin yüreğinde  hissedilirken Yrd.Doç.Dr Ahmet Metin KUMLAY  o güzel yorumuyla şu anda ismini hatırlayamadığım  Azerbaycanlı bir şairin Nağıl  istiyir Ürek isimli  şiirini okuyordu.

Gözlerimiz bulahlansın,

Çarovlansın başımız üste…

İl keçsin, yaş gelsin yaşımız üste…

Ecel dayanmasın başımız üste…

Yaşayah vahtında, ölen vahtında

Nağıl istiyir ürek…

Aydolanır il geçir yaş üstüne yaş gelir

Keçir bahar feslimiz, Payız gedir kış gelir

Çarşımızı  kesmesin  ne gasırga ne külek

Nağıl istiyir ürek…

Dertden uzak olah….

Ömrün goca çagında, dönüp uşag olah….

Göyden üç alma tüşür … genede evvelki tek…

Nağıl istiyir ürek…….

Ahmet beyin  o güzel  yorumu hepimizi mest ediyor sonra sözü  Doç.Dr. Ahmet ULUDAĞ  alıyor o şiir okumaktan  ziyade edebi sohbete ağırlık veriyordu masamızdaki  diğer dostlarda gönül sohbetimize iştirak ederek  sohbetimiz renklendikçe, renkleniyor, zenginleştikçe, zenginleşiyordu. Derken Golden elmalar mutlehan  beyin bahçesinden gelerek masamızın  bir başka süsü oluyordu elmaların lezzeti damaklarımızı adata mest ederken herkesin gönlünden  şu gizemli ve kafiyeli mısralar geçiyordu.

Iğdırın al alması

Yemege bal alması

Yarım gelene kaldı

Yaramın sagalması

her şeyin sonunun olduğu gibi bizimde gönül sohbetinin sonu gelmişti yapılan sohbetler hepimizi mutlu etmişti  hep beraber  masadan kalktık bir birimizden ayrılmanın  burukluğunu herkes yüreğinde hissederken,

Gönül  çiçeklerim solunca bir an

Gözlerim maziye dalınca bir an

Yüreğimde bir burukluk oluşur

Dostlarımdan ayrı kalınca bir an

Diyerek dostlarımızdan ayrıldık, hepimiz  bu güzel edebi sohbetin mutluluğu ile geceyi geçirdik. İkinci gün  yine aynı kahvede otururken Ahmet Beyin Üniversitede okuyan Can PARLAK’ la gönderdiği “Sırt Çantam” isimli gezi kültürü dergisini lütfedip bana göndermiş.Derginin üzerinde  çok güzel ve çok alımlı bir çiçek vardı onun altında “Nuhun Çiçekleri” yazıyordu dergiyi inceledim. Dergide Aralık  Kaymakamı Mehmet fatih ÇİÇEKLİ Beyin  konuyla ilgili çok  güzel bir makalesi vardı. Bu güzel makale Nuhun Çiçekleri başlığı altında benimde doğum yerim olan Aralık İlçesini anlatıyordu. Buranın sosyal, kültür konuları bir Kaymakam  kalemiyle ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Hele makalede Yrd.Doç Ahmet KUMLAY ve Doç. Yusuf ZEYNALOV’ unda adlarının  geçmesi  makaleye ayrı bir renk katıyordu. Aralık kaymakamı Mehmet Fatih Beyi  Iğdır, Aralık,Ağrı dağı,Aşure törenleri ve nuhun Çiçekleri konularındaki duyarlılığından dolayı binlerce kez tebrik eder ve teşekkürlerimi  sunarken  Nuhun çiçeklerini de yazıma başlık  olarak kullanıyorum.

Nuhun Çiçekleri Ağrı Dağında

Açılır renk verir etrafımıza

Yüreklerimizin mana bağında

Güzellik bahşeder otağımıza.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.