Afetzedeler Zor Durumda

Tarih : 2012-02-17 / Kategori : Genel Haber

Afetzedeler Zor Durumda

Tuzluca İlçesi Ortabucak Köylüleri Aşırı yağmurdan dolayı evleri yıkılan afet zedeler 2 yıldır evlerinin yapılmasını bekliyor.

Tuzluca ilçesi Ortabucak Köylüleri “2 yıl önce 2 ay boyunca durmaksızın devam eden yağmur ve sellerden dolayı çamur evlerinin yıkıldığını ve yetkililerin evleri yapmak için tespitler yaparak köylülere geçici süreliğine afet çadırları ve Mevlana evleri verdi.  Yetkililer sizlere konut yaptıracağız dediler. Bir ev ve Ahır yapılacaktı. Bankayla sözleşme yaptık imzalar attık. 2 Yıl geçmesine rağmen bizlere ev yapmadılar. Şimdi 2 yıldır kışın kendi imkanlarımızla zor şartlarda ayakta kalmaya devam ediyoruz.” dediler.
Afet zede İbat Yazan (52) 128 Nüfuslu köylerinde aşırı yağmurdan dolayı 12 evin çöktüğünü belirtti.  Yazan, “Devletimizin verdiği Afet çadırı ve Mevlana evlerine yerleştik. Kışın gelmesi bizleri çok etkiledi.  Devletimizin verdiği Mevlana evlerinde soba bacası dahi yok.  Afet çadırındada kışın kalınmaz. Aşırı kardan dolayı afet çadırıda yırtılarak çöktü. Eşyalarımız kar altında kaldı. Bu soğukta nasıl ısınacağız. Bizlere el uzatsınlar, 6 Çocuk büyütüyoruz.  Kendi imkanlarımızla borçlanarak ahır gibi çamurdan ev yaptık. Borcumuzu ödeyemezsek evimin üzerine attığım ağaçları söküp götürecekler.  Bunun yanısıra hiç bir yardım alamıyoruz. Yardımlarımızda kesildi. Eski bir sobayla ısınmaya çalışıyoruz. Devletimiz bizlere sahip çıksın ellerini uzatsınlar.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.