Iğdır İl Sağlık Müdürlüğünce Kantin Çalışanlarına Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi Verildi

Tarih : 2012-02-18 / Kategori : Genel Haber

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğünce Kantin Çalışanlarına Sağlıklı Beslenme ve Obezite Eğitimi Verildi

Sağlık Müdürlüğü tarafından obezite ile mücadele kontrol programı kapsamında ilimizdeki okullarda tam gün hizmet veren kantin görevlilerine “Gıda güvenliği, gıda hijyeni, çocukluk çağı obezitesi ve bunu önlemede kantin çalışanlarının rolü” konularında eğitim verildi.

Müdürlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde, kantin çalışanlarından öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine yardımcı olabilmeleri için beklentiler şu şekilde sıralandı.  Temiz, güvenli ve sağlıklı besinlerin satışına daha fazla yer verilmesi.
Süt, ayran, taze sıkılmış meyve suyu gibi sağlıklı içecek tercihlerinin de sunulması.   Mevsimine uygun taze meyve sebze gibi seçeneklerin öğrencilere sunulması,  tam buğday ekmeğinden yapılmış, sebze ve peynir ya da yumurta ve sebze içeren farklı ve sağlıklı sandiviçler hazırlanması,  Kuru meyve ve kuruyemişlerin bulundurulması,  Sağlıklı seçimlerin kantinin ön kısımlarında öğrencilerin görebileceği yerlerde yer almasının sağlanması,   yapılan eğitimde soru ve önerilere yer verildi. Katılımın yüksek olması kantin çalışanlarının da bu konuda duyarlı olduğunu gösterdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.