Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Göre Iğdır’da Hava Kirliliği Yokmuş!

Tarih : 2012-02-18 / Kategori : Genel Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Göre Iğdır’da Hava Kirliliği Yokmuş!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan OĞAN Iğdır’da son haftalarda artık dayanılmaz boyutlara ulaşmış olan hava kirliliği konusunu çeşitli platformlarda gündeme getirmektedir.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan OĞAN önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığının cevaplandırması amacıyla TBMM Başkanlığına 7/2818 esas sayısı ile yazılı soru önergesi vermiştir. Ardından bu konuda meclis genel kurulunda gündem dışı bir konuşma yaparak Iğdır’daki hava kirliliğini “Hitler’in Gaz Odalarına” benzetmiş ve meclisin dikkatini Iğdır’a çevirmesine sebep olmuştur.
Milletvekilimizin konu üzerindeki çalışmalarına AKP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hızlı sayılabilecek bir şekilde cevap vermiştir.
“Iğdır halkı hava kirliliğinden nefes alamayacak durumda olmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen cevap karşısında adeta şok olmuştur. Zira Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu cevabı adeta Iğdır halkı ile dalga geçer niteliktedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yazılı olarak verdiği cevapta özet olarak hava kirliliğine esas olan konunun Iğdır’ın topoğrafik yapısından kaynaklandığını, düzenli ölçümler yapıldığını v.s uzun uzadıya anlatmış ve neticesinde ise bütün Iğdır halkını şok edecek şu açıklamaya yer vermiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre Iğdır ilinde bulunan Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ölçümlerinde esas alınan PM10 parametresinde 2010 yılına göre 2011 yılında yüzde 48 azalma olmuştur. Genel olarak da SO2 ve PM10 parametrelerinde uyarı eşik değerlerinde de bir aşım durumunun olmadığı görülmüştür. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre Iğdır’da kullanılan kömürün kalitesinde de bir sorun bulunmamaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre Iğdır’ın havasında bir sorun bulunmamaktadır. Sevgili Iğdır halkı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı diyor ki; “ey Iğdır halkı sizin soluduğunuz hava normal değerdedir, siz yanılıyorsunuz, mis gibi hava soluyorsunuz…” Yorum sizin ey Iğdır halkı. Bir yanda AKP’nin kalitesiz kömürü diğer yanda Ermeninin zehir saçan Metsamor Santrali… Ama AKP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre hava hoş…”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.