Prof. Halaçoğlu: “Türkler Soykırım Yapmadı”

Tarih : 2012-02-29 / Kategori : Genel Haber

Prof. Halaçoğlu: “Türkler Soykırım Yapmadı”

Mevlana Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı, Ermeni Soykırımı iddialarını masaya yatırdı.

Üniversitenin Hekimoğlu Konferans Salonu'nda yapılan konferansa konuşmacı olarak katılan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, 'Türkler soykırım yapmaz.' dedi.
Hocalı Katliamı'nın yıldönümünde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Halaçoğlu, önce Hocalı'da öldürülenlere allahtan rahmet diledi. "Türklerin kendi soyundan olmayanlara karşı bir kini yoktur, Türkler soykırım yapmaz." diyen Prof. Halaçoğlu, Osmanlı Devleti tebası azınlıkların devletin her türlü imkanından yararlanabildiğini, devlet kademelerinde görev alabildiğini hatırlattı. Prof. Halaçoğlu, o yıllarda asıl vahşetin ve soykırımın Ermeniler tarafından Türkler'e yapıldığını Daud Kheyrıan'ın "Haçın Hatıratı" kitabından örnekler okuyarak anlattı.
Prof. Dr. Halaçoğlu, konuşmasında 1915 Olaylarını, Van'da yapılan katliamı, Ermenilerin Van'da taş üstünde taş bırakmadıklarını kaydetti. Kars'ın Derecik köyünde yapılan kazılarda katliamın delillerine ulaşıldığını da belirten tarihçi Halaçoğlu, 476 kişinin bir samanlıkta canlı canlı yakıldığını ve çıkan iskeletlerden bazılarının bebeklere ait olduğunu sözlerine ekledi.
Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam konferans sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'na konferansın anısına semazen figürlü biblo takdim etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.