MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Hocalı Soykırımı Anıtı’nın Temelini Attı

Tarih : 2012-02-29 / Kategori : Genel Haber

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, Hocalı Soykırımı Anıtı’nın Temelini Attı

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, 26 Şubat 2012 tarihinde Ankara Keçiören’de düzenlenen Hocalı Soykırımını anma etkinliklerine katılarak Keçiören ve Azerbaycan Sumgayıt Belediyelerinin ortaklaşa yapacağı soykırım anıtının temelini attı.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri ve Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Faik BAĞIROV’un da katıldığı törende Sinan OĞAN bir de konuşma yaptı. Hocalı’nın unutulmaması gerektiğini belirten OĞAN daha sonra geçici olarak inşa edilmiş anıta çelenk bıraktı. OĞAN, konuşmasında siyasi çalışmaların yanında Hocalı’nın hem sivil toplum kuruluşlarında hem üniversite senatoları hem de belediye meclislerinde tanınması gerektiğinin üzerinde durdu. Keçiörenlilere seslenirken, bireysel girişimlerin de önemini belirten OĞAN, önceki yıllarda TÜRKSAM Başkanı sıfatıyla Hocalı ile ilgili çalışmaları çerçevesinde www.hocalisoykirimi.org isimli bir site kurduğunu buradan herkesin bireysel çapta Hocalı’nın soykırım olarak tanınması için destekte bulunabileceklerini, ayrıca yeni başlattıkları “Sivil Toplum Kuruluşları Hocalı Soykırımını Kabul Ediyor” kampanyasına destek istediğini dile getirdi.
Temel atma töreninden sonra AZ TV’ye (Azerbaycan Televizyası) de Hocalı Soykırımının 20. yıldönümünü değerlendiren Dr. Sinan OĞAN, Keçiören’den sonra Hocalı Soykırımını anma mitingine katıldı.
Keçiören’deki törenden birkaç gün önce ise Türkiye’nin birçok yerinde Hocalı ile ilgili konferanslara katılan Dr. Sinan OĞAN, Önce Denzili’de ve sonra da İzmir halkına seslendi. OĞAN konuşmasında Hocalı’da Ermeniler tarafından yapılan trajik soykırımı doktor raporlarından Hocalı’da soykırımı yaşayan şahitlerin ifadelerine kadar birçok detaylı bilgi vererek anlattı. “Hocalı Soykırımı ile ilgili çalışmalar, sadece bu soykırımın yıldönümü haftasında yapılmamalı, faaliyetlerin artık tüm yıl boyunca gündemden düşürülmeden devam ettirilmesi gerekir” diyen OĞAN, Hocalı’da yaşananların, bütün Türk dünyasının meselesi olduğunu belirtti. Konferansta Azerbaycan Milletvekili Ganire PAŞAYEVA da benzer şekilde “Hocalı Katliamı; senin, benim, onun, bunun sorunu değil, Hocalı Katliamı, bir Türk sorunudur.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.