Iğdır Belediyesi Tüm İş Yerlerini Denetliyor

Tarih : 2012-02-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi Tüm İş Yerlerini Denetliyor

Iğdır  Belediyesi zabıta ekipleri ruhsatsız yerleri tespit için, tüm işyerlerini denetlemeye başladı.

Zabıta Müdürlüğü halkın sağlıklı şartlarda üretilmiş ve satışa sunulmuş gıdaları tüketmesi amacıyla, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerin de denetimlerini sürdürüyor. Lokanta, restorant, okul kantini, yemek üretim yerleri, kıraathaneler ile çay ocakları, ruhsat ve sağlık karneleri ile genel temizlik açısından denetlenirken, ruhsatsız işyerlerlerinin de ruhsat alınması sağlanıyor.
Zabıta ekiplerinin gıda sektörü başta olmak üzere bütün işyerlerini taradıklarını söyleyen Zabıta Müdürü Erdal Bagane "Halkın sağlığıyla oynatmayız. Vatandaşlarımızdan gelen her türlü şikâyeti anında değerlendiriyor ve yasal çerçevede gerekli müdahalede bulunuyoruz. Kentimizde bütün işyerleri ruhsatlı hale getirilene kadar denetimlerimiz aralıksız sürecektir" dedi.
RUHSATSIZ İŞYERLERİNE İHTAR VERİLİYOR
Iğdır da işyeri açmak ve üretime katkıda bulunmayı amaçlayan esnafımıza mümkün olduğu kadar bürokratik süreci kısaltarak yardımcı olup en kısa sürede işlemlerini tamamlatarak ruhsatlarını almalarını amaçlıyoruz, diyen Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK: “hizmet odaklı belediyecilik anlayışları gereği önce insan diyoruz, İşyeri sahiplerimiz her şeye dikkat ederek titiz davranmalılar. Burada yaşanacak bir sağlık sorunu diğer insanlarımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Halkın sağlığını korumak bizim öncelikli vazifelerimizden bir tanesidir. Halkımızın temel gıda maddesi imalatı yapan ve satan işyerlerini denetleyerek eksik gramaj, işletmenin ve çalışma ortamının temizliği ile ilgili gerekli belgelerin olup olmadığını kontrol ediyoruz. Yaptığımız denetimlerde işyeri sahiplerinin istenilen şartlara uyduğunu görmekteyiz. Denetlemelerde işyerinin evrakları çalışanların sağlık muayeneleri, hijyen şartları, gıdaların sağlıklı şartlarda saklanıp saklanmadığı, mutfak gereçlerinin sağlıklı olup olmadığı gibi şeyleri de denetliyoruz. Şayet kurallara uymayan şeyler bulduğumuzda cezai işlem yapıp, sağlıklı şartları oluşturmaları için süre verip, süre sonunda tekrar denetliyoruz.” dedi.
Hem halkın hem de esnafımızın yanındayız diyen Başkan MALK, şöyle konuştu: "Halkımız da esnafımız da duyarlı olmalı. Esnafımızın büyük bir bölümü sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları sağlamış durumda. Ancak bazı işyerleri genel temizlik açısından yetersiz ve bu işyerlerinin evrak eksiklikleri bulunuyor. Ruhsatsız yerlere tebligat yaparak 15 günlük süre vermekteyiz. Ruhsat alınmadığı takdirde ise encümen kararı ile kapatma cihetine gidiyoruz. İnanıyorum ki bu işyerleri en kısa zamanda eksiklerini tamamlayacak ve gerekli koşulları sağlayacaklardır." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.