Iğdır’da Yaralı Bulunan Kartal Yavrusu Koruma Altına Alındı

Tarih : 2012-03-09 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Yaralı Bulunan Kartal Yavrusu Koruma Altına Alındı

Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Mete Türkoğlu, Iğdır’da vali konağı yolunda duyarlı vatandaş Yalçın Göğcebulak tarafından bitkin halde iken bulunan gagası kırık kartalı yavrusu Şubemize getirerek bizlere teslim etti.

Türkoğlu, Bizde gagası kırıldığı için yüksek kesimlerde avlanamadığı için aç kalarak bitkin düşen yavru kartal beslenmek için şehri indi.
Bizde beslenmesini sağlayarak gereken  tedavilerini uzman  veteriner hekimimiz tarafından yapıldı. Yavru kartalı yarın Kars Kafkas üniversitesi Veteriner hekimliği Yaban hayvan rehabilitasyon merkezine gönderileceğini gereken tedavisi yapıldıktan sonra tekrar doğaya bırakılacağını belirterek Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bulunan hayvanları hangisi olursa olsun il müdürlüğümüze getirdikleri takdirde bakımı ve tedavisi yapılıp tekrar doğaya bırakılacak.” dedi.
Orman ve Su İşleri Veteriner Hekimi İbrahim Gültekin, Yavru kartalın  uçma konusunda hiç bir sıkıntısı yok bir süre tedavi görecek Gagası kırık olduğu için  avlanma sırasında sıkıntı yaşayabileceğini bunun için elle beslediklerini tedavi sonrası doğaya bırakıldığında eskisi gibi iyi avlanacağını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.