Geçici Müteahitlik ve Ustalık Belgeleri Veriliyor

Tarih : 2012-03-12 / Kategori : Genel Haber

Geçici Müteahitlik ve Ustalık Belgeleri Veriliyor

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Recep Tuncer, “Müdürlüğümüze Başvurulan Müracaatlar Sonrası 550 Ustamıza Ustalık Belgesi 395 Müteahhitimize ise yetki numarası verildiğini“ belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Recep Tuncer, Geçici Müteahhitlik ve Ustalık belgeleri hakkında yaptığı açıklamada şöyle söyledi; “İnşaat sektörünün demirci, betoncu, kalıpçı, tesisatçı gibi alt dallarında hiçbir eğitim ve belgelendirmesi olmayan işçi, kalfa ve ustaların eğitimi ve belgelendirilmesinin sağlanması güvenli yapı inşaat etmenin önemli koşulların başında gelmektedir.
Müdürlüğümüzün yapmış olduğu denetimler, kontroller, muayeneler ile binaların daha kaliteli, daha güvenli daha ekonomik olması için Müteahhit ve Ustalarımız ile el biriliği içerisinde üzerimize düşen görevleri eksiksiz olarak yapmaktayız. 07.03.2012 tarihi itibari ile müracaatta bulunan 550 Ustamıza geçici ustalık belgesi 395 Müteahhidimize ise yetki numarası verilmiştir, ilerleyen günlerde Milli eğitim müdürlüğü ile birlikte 32-40 saatlik eğitimler düzenleyerek ilimizdeki usta ve müteahhitleri bilinçlendirme eğitimleri yapılacaktır.                   Kış sezonu  olması sebebi ile inşaat sektörü ilimizde yavaşlamıştır, inşaat sezonu açılmadan ilgilenenlerin belgelerini biran önce almalarını istiyor ve tüm müteahhitlere ve ustalara çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.