Ambulans Yetişemeyince Hasta Evde Doğum Yaptı

Tarih : 2012-03-13 / Kategori : Genel Haber

Ambulans Yetişemeyince Hasta Evde Doğum Yaptı

Iğdır’ın Tuzluca İlçesi Sarıbulak Köyünde Doğum Sancısı çeken 22 yaşındaki Nihal Yıldızhan, 112 ambulans yetişemeyince evde doğum yaptı ardından Tuzluca Devlet hastanesine getirildi.

Nihal Yıldızhan’ın   doğum sancısı tutunca 112 acil sevisinden Ambulans istendi. İş makineleri başka köy gurubundan Tuzluca’ya 60 km mesafede bulunan Sarıbulak köy gurubuna yönlendirildi.   
20 km karla kapalı Sarıbulak’daki Hastayı almak İçin İş makinelerini beklemeden yola çıkan Ambulans ekibi Kader Moğolkan, Kaptan Nihat Ada, köye 10 km uzakta kara saplanarak mahsur kaldı.
İl özel İdaresine ait bir kepçe, bir grader ile servis aracı gece geç saatlerde Ambulansa ulaştı.. Kardan ve Tipinin doldurduğu köy evleri ve yolu yoğun kar altıdaydı. Hasta sahipleri Köyde Doğum Yapan Kanamalı hasta 22 yaşındaki Nihal Yıldızhan’ı ve adını Fırtına Boran Yıldızhan, koydukları bebeği Sarılık ve nefes darlığı çektiği için Zorlu çalışma sonucu Ambulansa ulaştırdılar.
Ambulansa Alınan Hasta Anne ve Bebeğe Ambulans Görevlisi Kader Moğalkan, İlk müdahaleyi yaparak Kaptan Nihat Ada, Paletli Ambulansla Hastaneye götürdüler.
İmam Nikahlı Hasta eşi Ayhan Polat, “Ambulans gecikince eşim Evde Köy ebeleri tarafından ilk Doğumunu yaptı. Kar yüzünden 2 gündür gelemiyorduk, telefonla ulaştık, ekipler 24 saat içinde geldiler. Hastamızı Almak İçin Karla mücadele eden il özel idaresi ekibine ve 112 acil Ambulans ekibine teşekkür ederim. Allah Devletin eksikliğini vermesin, bu kar kış gününde imdadımıza yetişti” diye duacı oldu.  
İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, "Personelimiz, paletli kar ambulansı ile zor şartlar altında hastalara ulaşarak müdahale ediyor. Bir ihbara ulaşmak için saatlerce mücadele veriliyor. Ambulansın gidemediği yerde greyder devreye girerek hastaya ulaşılıyor" dedi.
Vatandaşlardan, kar ile kapanan yolların açılması için asılsız ihbarlarda bulunmamasını isteyen İl Genel Sekreteri Ferhat Akkuş,  asılsız ihbara ulaşmaya çalışılırken, diğer tarafta daha acil ve hayati önem taşıyan bir vakanın yaşanabileceğini kaydetti. İl özel idaresinin kapalı bulunan 25 Köy yolunu tatil demeden açma mücadelesi sürüyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.