İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Tarih : 2012-03-13 / Kategori : Genel Haber

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Iğdır’da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinlikleri Kültür merkezinde kutlandı.

Kültür merkezinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Programda konuşan Vali Amir Çiçek, şunları söyledi: ”İstiklal marşını anlamak ve anlatmak için onu iyi anlatmaya çalışmalıyız. İstiklal marşının hangi ortamda yazıldığı önemlidir. Düşman işgali altında yazılan İstiklal marşı ‘korkma sönmez bu şafaklardan yüzen al sancak’ diyor. Dönemin süper güçleri memleketimizi işgal etmeye çalışmışlar fakat gereken dersi almıştırlar. Atamızdan miras kalan bu ülke için üzerimizde büyük bir sorumluluk vardır. Bu mirası en iyi yere taşımaya çalışmalıyız. Gelişmiş ve güçlü bir ülke gelecek nesillere bırakmalıyız.Asım nesli olacağız.Vatanı, milleti, bayrağı sonsuza kadar koruyacak sahip çıkacağız.” dedi.
Daha sonra konuşan Iğdır Üniversitesi  Öğretim Görevlisi Yar.Doç. Dr. Musa Çetin ”İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgi vererek, M. Akif keşfedilmeyi bekleyen bir hazinedir.  Milli Mücadele kahramanıdır. Anadolu’da koşan koşturan şairdir. Yaşadığını yazan şairdir. Anadolu insanının çalışması gerektiğini söylemiştir. Kimsesizlerin kimsesi olmuştur. M.A.Ersoy ve arkadaşları olmasaydı belkide bugün özgür değildik. O özgürlüğüne düşkün bir yazardı. Bugün AB’nin en büyük problemi gençlik problemidir ve çöküyor. Biz ise dim dik ayaktayız çünkü kültürümüze sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızı öz değerlerimizle kültürümüzle büyütüyoruz. Sevgiyle büyüyen çocuklarımız herkesi sevgiyle kucaklıyor. Asım nesli vatanına milletine bayrağına sahip çıkan bir nesildi. Gençler sizlerde öğle olun.” dedi.
Daha sonra 125. Yıl lisesi öğrencilerince hazırlanan İstiklal Marşı oratoryosu, sahnelendi. Cumhuriyet Türküleri söylendi. İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler marşı yeniden okudular.  Hediyelerini Vali Amir Çiçek, ve eşi Hülya Çiçek verdi.
Kültür merkezinde yapılan Programa Vali Amir Çiçek, Vali Eşi Hülya Çiçek,  Iğdır Cumhuriyet Baş Savcısı Ümit Arslan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, Iğdır il Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay,  Deftardar Mehmet Durusoy, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Askerlik şube başkanı Yarbay Özer Çalışkan, Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abbas Öcal, Kültür Müdürü Osman Engindeniz, İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, SGK İl Müdürü M. Fatih Görentaş, Çevre ve Şehircilik Müdürü Recep Tuncer, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.