Riskli Gebe zor şartlara rağmen hastaneye ulaştırıldı

Tarih : 2012-03-14 / Kategori : Genel Haber

Riskli Gebe zor şartlara rağmen hastaneye ulaştırıldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA Misafir Anne Uygulaması Kapsamında  açıklamalarda bulundu;

Sağlık Bakanlığımızın Misafir Anne Projesi kapsamında, Aile Hekimlerimize; Ulaşım ve hava şartları yönünden elverişsiz yerleşim merkezlerinde yaşayan, sosyal ve ekonomik sebeplerden dolayı uygun hastane şartlarında doğum yapamama riski taşıyan gebeler için sağlıklarını tehdit edebilecek olan koşullara karşı gerekli önlemlerin alınması konulu eğitim verilmiştir. Aynı zamanda doğum tarihleri yaklaşmış gebelerin doğumu yapabilecek uygun yerleşim merkezlerine nakledilerek, misafir edileceği ve güvenli ortamda doğumunun  sağlanacağı bilgisi de sunulmuştur.
Uygulama kapsamında; Tuzluca Nahırkıran köyünde 38 yaşında 12. gebeliği (6 ölü doğum, 1 düşük ve 4 yaşayan çocuk ) olan riskli gebe Makbule İLKUTLU Aile Hekimi ve Aile Sağlığı elamanınca tespit edildi. Her an doğum yapma riski taşıyan gebe kendi ve bebeğinin sağlığını düşünerek, Iğdır Devlet Hastanemizde misafirimiz olmayı kabul etti.
Bunun üzerine 09.03.2012 tarihinde misafir annemizi almak üzere paletli ambulansımızla sağlık ekibimiz gebenin ikamet ettiği Nahırkıran köyüne hareket etti. Yoğun kar yağışı ve tipiden kapanan köy yolunu açmak üzere İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinden destek istendi. Saatlerce süren ısrarlı çalışmalar ardından, sağlık ekibimiz köye ulaşarak riskli gebemizi Merkeze nakletmek üzere yola çıktı. Doğumu gerçekleşene kadar Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanınca takip edilecek misafir anne, Iğdır Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisinde kendisi ve refakatçisi için ayrılan odaya yerleştirildi.
Doğurganlık oranının yüksek olduğu ilimizde “Misafir Anne Projesi” ayrı bir önem taşımaktadır. Bu bilinçle yürütülmekte olan projenin amacı anne ve bebek ölümlerini en aza indirmektir. Kaybedecek ne bir annemiz nede bir bebeğimiz var misyonu ile alınabilecek önlemleri, istenmeyen durumlarla karşılaşmadan evvel uygulamayı tüm sağlık çalışanlarımızla hedeflemekteyiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.