Bozuk Gıdalara Geçit Yok

Tarih : 2012-03-14 / Kategori : Genel Haber

Bozuk Gıdalara Geçit Yok

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda maddesi satan tüm dükkânlarda aralıksız yapmış olduğu denetimlerde tüketim tarihi geçmiş ürünleri raflardan alarak imha etti.

Yapılan denetimlerde bozuk ürünleri toplayan Zabıta Müdürlüğü; halkı uyarmayı da ihmal etmedi. Vatandaşların evlerinde tüketmek üzere aldığı ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmelerini istediler.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK, “Iğdırlı vatandaşlarımız yapacakları alışveriş öncesi alacakları ürünleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Her üründe mutlaka son kullanma tarihleri mevcuttur. Bu tarihleri kontrol etmelidirler. Son kullanma tarihleri geçmiş olan ürünlere rastladıklarında ise Zabıta Müdürlüğümüze (alo 153)’e bildirmelerini istiyorum. Müdürlüğümüz bu konuda mutlaka gerekli yasal işlemi başlatacaktır.” dedi.
Ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor diyen Başkan Malk, “son kullanma tarihi geçmiş ve evsafı bozulmuş otuz farklı kalemdeki gıda maddesine el konulmuştur. Gerek esnafımızdan ve gerekse vatandaşlarımızdan ricamız sattıkları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleridir. Denetim sonucu el konulan gıda maddelerinin muayenesinde kokuşmuş, evsafı bozulmuş ve tüketilmesi halinde insan sağlığını tehdit edeceğinden, imhasına karar verilmiştir.
Bu maddeler, tüketildiği takdirde zehirlenme dahil insan sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Halkımızın mühürsüz et almamaları et ve et ürünleri satışı yapan kasaplarda şüpheli gördükleri durum hakkında zabıtaya bilgi vermeleridir. Halkımızın alışveriş yaparken aldıkları ürünün etiket bilgilerine, fiziksel görünümüne de bakmalarını istiyoruz. Kolay para kazanmak uğruna halkın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kimse halkın
sağlığını hiçe sayamaz. Tarihi geçmiş bu gıdaları çöp silosunda yakarak imha ettik. İşyeri sahibi ve işyeri hakkında yasal işlem yapılmaktadır. Denetimlerimiz aralıksız sürecektir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.