Iğdır Devlet Hastahanesi'nde İlk Defa Kafatası Ameliyatı Yapıldı

Tarih : 2012-03-14 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Devlet Hastahanesi'nde İlk Defa Kafatası Ameliyatı Yapıldı

Bölge Hastanesi olma yönünde ilerleyen Iğdır Devlet Hastanesi’nde bir ilke daha imza atılarak kafatası ameliyatı yapıldı.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Kaya, “hastamız İmdat Beksarı  20.08.2011 tarihinde geçirdiği motosiklet kazası sonrası acil polikliniğine getirilmiş, yapılan tetkik ve muayene sonrası sol kafa kemiklerinde çökme kırığı, epidural hematom tanılarıyla acil olarak ameliyata alınmıştı. Ameliyat başarılı geçerek hasta kurtarılmıştı, kafatasında meydana gelen çökme daha sonra ameliyat edilerek düzeltildi. Bu hastanemizin başarısıdır. Beyin cerrahi doktorumuzu kutluyorum” dedi.
Beyin Cerrahi doktoru Tekin Tazegül’de “Hastamızı kazadan sonra ameliyat ettik  kafatasında çökme kırığı vardı. Çökme Kırığı kaldırılarak duna hasarı tamir edilen hasta yoğun bakıma alındı. Takipleri sırasında trakestemi aşıkın ve enfeksiyon tedavileri alan hasta, daha sonra bilincinin yerine gelmesi üzerine servise alındı ve taburcu yapıldı. Hastamızı 6 ay sonra tekrar ameliyata alarak kafa kemiklerindeki defekt açısından ve kemik olmayan kısımlar, titanyum mesh ve metil metaknilat kullanılarak tekrar kemik yapıldı ve defekt kapatıldı. Dünya da da kullanımı olan titenyum mesh uygulaması hastanemizde de ilk defa yapılmış oldu. Bundan dolayı mutluyuz. Her türlü ameliyatları başarıyla yapabiliyoruz“ şeklinde konuştu..
İmdat Beksarı‘da “Doktor beye bir can borcum var hayatımı kurtardı. Çöken kafatasımı da düzelti. Kendisine teşekkür ediyor  ve 14 Mart Tıp bayramlarnı kutluyorum”  dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.