14 Mart Tıp Bayramı

Tarih : 2012-03-15 / Kategori : Genel Haber

14 Mart Tıp Bayramı

Tıp Bayramı her yıl Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tıp alanından çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günüdür.

Verimli ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunumunda sağlık çalışanının emeği, hoşgörüsü ve insan sevgisinin rolü büyüktür. Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Programı ile gelinen nokta aşikârdır. Nitekim Aile hekimliğine geçiş ile halkımıza doğrudan sağlık hizmetinin sunulması, kendi olanaklarıyla hastaneye gidemeyen yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımız için evde bakım biriminin kurulması, misafir anne projesi ile de riskli gebelerin gözlem altın da tutularak bebeğin ve annenin sağlığının korunması, merkezi randevu sistemi ile hastaların seçtiği hekime randevu saatinde muayene olabilmesi gibi daha birçok hizmetlerimiz uygulamadadır. Bununla beraber 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda tam donanımlı ambulans sayılarının arttırılması, hasta sevklerinde hava ambulanslarının kullanılması, ilimizden gerçekleşen hasta nakillerinin en kısa sürede yapılmasını sağlamaktadır. Bahse konu olan tüm bu hizmetler elbette ki sağlık çalışanlarımızın emeği ve gayreti ile
yürütülmektedir.
Bu vesile ile başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına, yürütmekte oldukları, meşakkatli ve bir o kadar kutsal görevlerinde, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eder. 14 Mart Tıp Bayramını içten duygularımla kutlarım.
Dr. Seyfettin YEŞİLBOYA
İl Sağlık Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.