Vali Amir Çiçek'in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Tarih : 2012-03-15 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek'in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Günümüzde hemen hemen tüm dünya ülkeleri arasında sağlık hizmetleri en öncelikli sorunlar arasındadır. Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından önemli bir göstergedir.

Sağlıklı yaşam her insanın temel hakkıdır. Çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık,  insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilemez koşuludur.
Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumla0, ulaşılabilir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden biri de sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. Son yıllarda Kamu ve Özel Sektör Sağlık Kurumlarında önemli değişim ve gelişmeler yaşanmıştır. İnsanlarımızın gelişmiş ülkelerdeki gibi kaliteli sağlık hizmetine kavuşturulmasında, hekimlerimize ve tüm sağlık personelimize büyük sorumluluklar düşmektedir.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözüyle O’nun sevgi, güven ve takdirini kazanan Hekimlerimizin, hiçbir ayrım gözetmeden sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özveri herkes tarafından bilinmektedir.   
Ülkemizin yeniden inşasında böylesine önemli izler bırakan hekimlerimiz, bugün de yürüttükleri bilimsel çalışmalarla, teşhis ve tedavide ortaya koydukları yöntemlerle uluslararası camiada dikkatle takip edilmektedirler. Doktorlarımızın dünya genelinde başarılara imza atması, yaptıkları araştırmalar ve keşiflerle insanlığa yararlı olması milletimiz için de son derece gurur vericidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, insanların daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en güç koşullarda bile fedakarca hizmet vererek kutsal bir görevi yerine getiren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim                                                                                                                   Amir ÇİÇEK
Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.