Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleştiriliyor

Tarih : 2012-04-06 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Kariyer Projesi Gerçekleştiriliyor

IĞDIR 70. YIL CUMHURİYET ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ İKİNCİ  OLARAK AĞIZ  VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BAŞHEKİMİ DR. DOĞAN BÜYÜKDAĞ'I  MİSAFİR ETTİLER

Iğdır'da öğrencilerin hangi mesleği seçeceğine karar verebilmesi için Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kariyer Projesi" gerçekleştiriliyor.
Bu çerçeve de hazırlanan program dahilinde okullar, çeşitli meslek gurubundan temsilcileri okullarına davet ederek öğrencilerle sohbet ettiriyorlar.
Bu proje kapsamında Iğdır 70. Yıl Cumhuriyet Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ikinci  olarak Ağız ve Diş sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Doğan Büyükdağ'ı  misafir ettiler.
Son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Başhekim Dr. Büyükdağ, kendisini tanıttıktan sonra öğrencilere nasıl Diş Hekimi  olduğunu anlatarak öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını istedi.
Dr. Doğan Büyükdağ, kariyer  kavramını tüm hayata yaymak ve yaşamak gerektiğini vurgulayarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Iğdırlı olduğunu ortaokulda okurken her gün 10 Km yaya olarak köyden Iğdır'a  okumak için gidip geldiğini belirten Büyükdağ, bütün zorlukları okuma azmi içinde olduğu için yendiğini söyledi.
Hayatta bir işin başarılmasında, öncelik olarak o işi sevmek, azim ve istek geldiğini belirten Büyükdağ, "Hayatta mühim olan zoru başarmaktır. Bunun için hedefinizi yüksek tutmalısınız. Sadece hemşire olarak çalışmayı düşünmemeli  doktor, öğretmen, mühendis  gibi meslekleri yapmayı hedeflemelisiniz. Bizim zamanımızda dershane yoktu. Üniversiteye hazırlık kitabı da yoktu, o şartlarda Iğdır lisesini birincilikle bitirip  doktor oldum, asıl hedefim Elektronik mühendislikti ama olmadı iyi ki de olmamış  şimdi mesleğimi seviyorum. Sizler yarın hemşire de olsanız okuyabilir doktor olabilirsiniz. Yeter ki  içinizde okuma ve başarılı olma azminiz olsun" dedi.                 Öğrencilerin çeşitli sorularını cevaplandıran Dr. Doğan Büyükdağ, Diş hekimliği  mesleğinin önemini olumlu yönlerini
anlatarak “ben mesleğimi severek yapıyorum sizde severek yapacağınız, mutlu olacağınız bir meslek seçmelisiniz" şeklinde konuştu.                                      Okul Müdürü Nazire Güneş'te, “Valiliğimiz  ve Milli eğitim
Müdürlüğümüzün hazırladığı proje kapsamında  siz öğrencilerimizi bilgilendirmek ve meslek seçiminde bilgi sahibi yapmak için bu tür sohbet toplantılarını yapacağız, bizi kırmayarak okulumuza gelen sayın
Başhekim Dr. Doğan Büyükdağ'a  teşekkür ederim." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.