Türk Kadınlar Birliğinden Üyelerine ve Basına Yemek

Tarih : 2012-04-07 / Kategori : Genel Haber

Türk Kadınlar Birliğinden Üyelerine ve Basına Yemek

Haber :Oğuzhan ŞIKTAŞ Türk Kadınlar birliği Iğdır şubesi başkanlığı üyelerine ve basın mensuplarına yemek verdi.

Sadık Efendi lokantasında verilen yemekte konuşan Başkan Sabiha Sever, "Iğdır'da 8 Mart'ta büyük bir organizasyon gerçekleştirdik. 81 il ve K. Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden gelen kadınları ağırladık. İlimizi tanıttık ve misafirlerimiz bizden memnun ayrılıp gittiler. Genel başkanımız derneğimize bir plaket ve şilt gönderdi. Çok memnun kalmışlar. Bu başarıyı siz değerli üyelerimize ve bize destek olan sayın valimize, iş adamlarına ve basın mensuplarına borçluyuz. Büyük bir işi başardığımız için çok mutluyuz. Hepiniz fedakârca çalışarak misafirlerimizle ilgilendiniz. inşallah ileride daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yaparız." dedi.
Başkan Sever, daha sonra yaptıkları çalışmalara değinerek şunları söyledi. "69  Nikahsız çifte nikah yaptırdık. Mütevelli Heyetine iki kez seçilerek görev aldık. Iğdır Valiliği tarafından verilen insan hakları kurulu üyeliğinin dernek başkanlığını yürütmekteyim. Iğdır kent konseyinde kadın meclisinde görev almaktayım. Aile içi şidet, Aile Planlaması, Sağlıklı yaşama katılım projesi,  Güvenli Annelik, Kadın hakları gibi çeşitli eğitim ve paneller düzenledik.  Çok sayıda köy kadınları ziyaret edilerek sorunları dinlendi. Iğdır Kültür Merkezi müdürlüğü ile iş birliği içerisinde “Bir kitapta sen oku kampanyası” düzenledik. Çeşitli okullarda giysi yardımı yapıldı.   Türk Kadınlar birliği Iğdır şubesi Başkanı Sabiha Sever  Hürriyet gazetesinin  İstanbul şubesinin düzenlemiş olduğu anket çalışmasına 7 Bölgeden Doğu anadolu bölge temsilcisi olarak Genel Başkan Av. Sema Kendirci Uğurman’ın öğrencisiyle beraber bölgenin sorunları sunulmuştur. Vali Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek ile bir çok okulumuza kitap bağışında bulunulmuştur.” dedi.
Sever, Bu güzel çalışmalarımız ve 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla Iğdır’da yapılan etkinliklerin güzel geçmesinden dolayı Genel Başkan Av. Sema Kendirci Uğurman çalışmalarımızı tebrik ederek çalışmalarımızda başarılarını dilediğini belirterek genel başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman’ın mesajını okudu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.