Danışmanlık ve Kariyer Sistemi Proje Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2012-04-07 / Kategori : Genel Haber

Danışmanlık ve Kariyer Sistemi  Proje Toplantısı Yapıldı

Iğdır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kariyer projesi devam ederken 2 aylık çalışma değerlendirildi.

Danışmanlık ve Kariyer Sistemi Projesi Kapsamında Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç başkanlığında Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katılımıyla genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
Danışmanlık ve Kariyer Sistemi Projesi Kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünden Sorumlu Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç başkanlığında, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Abbas Öcal, Tahir Kaman, şube müdürleri Çetin Örs, Halis Erdoğan, İzzet Akgün İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Kamuran Vural ilk toplantılarını Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdiler. Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, açılış konuşmasını yaptıktan sonra; "Proje kapsamında belirlenen tüm okullara gidildi, toplantılar yapıldı, dönütler gelecek fakat asıl dönütü sınavlardan sonra öğrenci başarılarında göreceğiz." dedi.
Uzkuç, şu ana kadar tespit edilen ihtiyaçların en yakın zamanda karşılanacağı, bunun öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonlarını artırma adına katkıda bulunacağını ümit ettiğini dile getirdi.
Milli Eğitim Müdürü Ateş; "Arkadaşlarımızın tamamı çok ciddi bir çalışmaya imza attılar, projenin hedefine ulaşması adına herkesin görevini en iyi şekilde yaptığının inancındayım. Tüm Müdür Yardımcıları ve şube müdürlerimiz en az bir defa kendi okullarına ziyarette bulundular, raporlarını hazırladılar. Bu yapılanma ve çalışma için kendilerine teşekkür ediyorum. Okullarımız ilde bulunan kariyer sahibi kişileri okullarına davet ederek öğrencilerine tanıştırdılar. Öğrencileri meslekleriyle ilgili olarak bilgilendirdiler." dedi.
Proje koordinatörü Ar-Ge Birim Sorumlusu Abdulselam Taluk, bilgilendirmek amacıyla proje ve yapılanlar hakkında özet bir sunu yaptılar. Öğretmenlerin getirdiği öneriler, fikirler ve eleştirilerin raporlandığını söyledi.
Danışmanlık ve Kariyer Sistemi Projesi kapsamında okulların danışman Şube Müdürleri yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek raporlarını sundular.
Milli Eğitim Müdürü Ateş; "Projenin kısa vadedeki hedefinin SBS sınavlarında 74. sırada olan ilimizin başarısını ilk yıl için en az 10 puan artırmak ve okullaşma oranını en az 2 puan yükseltmek" olduğunu söyledi. Öğretmenlerimizin ve tüm idarecilerimizin bu konudaki gayretlerinin bu hedefin gerçekleştirilmesi noktasındaki ümitleri artırdığını belirtiler.
Toplantı sonunda Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Danışmanlık ve Kariyer Sistemi Projesi ile ilgili yapılan çalışmalardan dolayı eğitim camiası adına Milli Eğitim Müdürü Ateş'e teşekkürlerini iletti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.