23. Vergi Haftası Etkinlikleri Ağaç Dikimiyle Son Buldu

Tarih : 2012-04-13 / Kategori : Genel Haber

23. Vergi Haftası Etkinlikleri Ağaç Dikimiyle Son Buldu

1990 yılından itibaren kutlanmaya başlanan ve bu yıl 23 üncüsü kutlanmakta olan Vergi haftası kapsamında yapılan etkinlikler Iğdır yeşil kuşak kent ormanına ağaç dikimiyle son buldu.

Iğdır  Defterdarı Mehmet Durusoy,  Ağaç dikiminin ardından yapmış olduğu açıklamada, “Yeşil Iğdır’ımızı yeşillendirmek için fidan dikiyoruz.  Dünyamızı ağaç dikerek süsleyelim, yeşil bir dünya yaratalım.  Çünkü ağacın önemi çok büyük. Ağacın ülke ekonomisine ve tüm canlılarla birlikte insan sağlığına olan faydasına var.” dedi. Bir ağacın yılda 700 kilo toz emdiğini, bir hektar çam ormanının ise yılda emdiği toz miktarının 30-40 ton arasında olduğunu ve 100 yaşındaki bir kayın ağacının ise 60 insanın günlük ihtiyacına yetecek miktarda oksijen ürettiğini belirtti.
Faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz ağacı daha çok dikmenin yolunu aramalıyız. Hatta bunu çeşitli etkinlikler ve yarışmalarla teşvik etmeliyiz. Dikmeliyiz ki hem kıymetini bilip sahip çıkalım hem de gelecek nesillere yeşil alanlar bırakılmasına katkı sunalım.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası