Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Tarih : 2012-04-16 / Kategori : Genel Haber

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Iğdır İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet vakfı Iğdır Şubesi  tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında Peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.V.V.) in Doğum Yıl dönümü nedeni ile Iğdır Kültür Müdürlüğü Salonunda kardeşliği ondan öğrendik paneli (Kardeşlik Hukuku) isimli paneli İl Müftüsü Cüneyt Kulaz Panalist yöneticisi olarak yönetti.

Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması  ile başlarken, Merkez Camii Hatip Selim Seyyar ‘ın okuduğu Kuranı Kerim tilavetiyle ve Tasavvuf Musikisi dinletisiyle devam etti.
İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akgün, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Tan ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit tarafından “Kardeşlik Hukuku” isimli paneli sundular. Panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Programın açılışını yapan Iğdır İl Müftüsü Cüneyt Kulaz; “Peygamber efendimizin hayatından istifade ederek Birlik içerisinde kardeşlik içerisinde hep bir arada yaşayalım. Kardeşce güzel bir hayat sürelim. Bazı insanlar çocuklarımızı Zerduş dinine davet ediyor. Bazı insanlar çocuklarımızı ataizme davet ediyor. Biz bunların önüne geçmek için Peygamber efendimizin yolundan Kuran-ı Kerim’in yolundan ayrılmamalıyız.  Bunun için ideal insan yetiştirmeliyiz. Geleceğimizin güvencesi gençliğimize  temiz nesil aktarmalıyız. İdeal insan yetiştirmeliyiz. Gençlerimizin  yeni nesline zihnine bir kapı aralıyarak, ben kimim. Geleceğimde çocuklarıma nasıl bir miras bırakabilirim. Ben Müslümanım, Kuran ve Sünnet bana bırakılmış nasıl emanet alırım.  Ben Peygamberimizi ne kadar seviyorum? Bu soruları beynimize işleyelim. Bu programlar ilçelerimizde, köylerimizde görevli hocalar tarafından anlatılıyor. Burada bizler sizlere aktarmaya çalışacağız.” dedi.
Kulaz, İl Müftülüğünce organize edilen kutlu doğum haftasında ayrıca, 17 Nisan salı günü, saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında şehir merkezi kapalı çarşı üzerindeki kutlu doğum çadırında etkinlik düzenlenecektir. Aynı gün merkez camii saat: 12:30 15:00 saatlerinde sakal-ı şerif ziyareti aynı program saat:18:30 21:00 Nuh nebi camisinde devam edecektir. Kutlu doğum haftası kapsamında müminler ancak kardeştir. Kardeşlik programı 20.nisan Cuma günü saat:13:00 da Iğdır il kültür merkezi konferans salonunda il vaizleri kardeşlik konusunu gündeme taşıyacaklar.” dedi.
Daha sonra Kutlu Doğum haftası anısına Şiir, Kompozisyon ve Mektup dalında yapılan yarışmalarda birinciler yazdıklarını okudu.
İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından Protokole, Gül ve Hz. Peygamber ve Kardeşlik Kitabını dağıttı.
Ardından Panelistlere Plaket ve dereceye giren öğrencilere ise protokol tarafından ödülleri verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.