Ehl-i Beyt Âlimleri Derneğine Ziyaret

Tarih : 2012-04-17 / Kategori : Genel Haber

Ehl-i Beyt Âlimleri Derneğine Ziyaret

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Şadi Eren İle Birlikte Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CAMER) Üyeleri, Ehl-i Beyt Âlimleri Derneğine çalışma ziyaretinde bulundular.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren beraberinde, Camer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit, Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Öğr. Gör. Cemal Işık ve Em. Öğr. Gör. Turgut Öcal ile birlikte Ehl-i Beyt Âlimleri Dernek merkezini ziyaret ettiler.
Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Prof. Dr. Şadi Eren ile birlikte gelen Camer Merkezi yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan ve alanında Türkiye’de ilk ve tek olan CAMER’in şimdiye kadar yaptığı çalışmaları desteklediğimiz gibi bundan sonra da yapacağı çalışmalarda da yanında yer alacağız” dedi.
Dernek Başkanı Veli Beder’in konuşmasının ardından söz alan Prof. Dr. Şadi Eren, konuşmasına yeni göreve başlayan Camer Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Macit’i dernek üyelerine tanıtarak başladı. Yaklaşık iki ay önce Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ile birlikte yaptıkları ziyarete atıfta bulunarak, “Caferilik Uygulama ve Araştırma Merkezinin tabii üyelerini oluşturan Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği’nin Camer’e verdiği destek tartışılamaz. Bu gün buraya Camer olarak,   çalışmalarımız hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere geldik.  Sizin katkılarınız ile Camer’in çalışmaları daha ileri boyutlara gidecektir. Bu ilerlemede büyük bir adım olarak gördüğümüz,  kaynak toplama çalışmalarına başladık. Iğdır Üniversitesi bünyesinde, Caferilik üzerine yazılmış olan eserlerin bir arada olacağı ve birçok araştırmacının konu ile ilgili kaynak edinmek için başvuracağı bir kütüphane oluşturmak için harekete geçtik. Camer, bu çalışması ile Caferilik ile ilgili olarak Türkiye’nin en önemli kaynak merkezi olacaktır. Böylece, Caferilik hakkında yapılan bilimsel araştırmalardaki kaynak sıkıntısı önemli ölçüde bertaraf edilmiş olacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.         Konuşmasını bitirdikten sonra, Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder’e kendi yazdığı “Hz. Ali Diyor Ki” isimli kitabın bir nüshasını armağan eden Prof. Dr. Şadi Eren, dernek üyelerine hediye edilmek üzere yanında getirdiği diğer nüshaları da Veli Beder’e teslim etti.
Caferilik Araştırma Merkezinin planladığı etkinlikler üzerinde karşılıklı fikir alışverişinin gerçekleştiği çalışma ziyareti, Camer ve Eh- Beyt Alimleri Dernek üyelerinin birlikte çektirdikleri hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.