Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden Okullarımızda, Türkiye'de ve İlimizde Biyoçeşitlilik Konulu Seminer

Tarih : 2012-04-17 / Kategori : Genel Haber

Orman ve Su İşleri Müdürlüğünden Okullarımızda, Türkiye'de ve İlimizde Biyoçeşitlilik Konulu Seminer

İl Şube Müdürü V. Mete Türkoğlu, tarafından Türkiye ve Iğdır’da Biyoçeşitlilik konulu  ilköğrettim okulu öğrencilerine seminer düzenlendi.

Türkoğlu yaptığı konuşmada “Doğal yapısı, fiziki ve coğrafik konumu sebebiyle ülkemiz en yüksek biyolojik çeşitliliğe sahip ülkelerden birisidir. Sahip olduğumuz doğal güzelliklerimiz ile biyolojik zenginliğimizin korunmasında çocuklarımızın bilinçlendirilmesi ve eğitimi büyük bir öneme sahiptir.
Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çalışmalarda ilköğretim 5-6 ve 7. sınıflardan öğrenci sayıları belirlenerek program yapılmış ve belirlenen tarihlerde okullarımızdan Biyolojik Çeşitlilik konusunda ilimiz ve ülkemizdeki doğal zenginliklerle ilgili bir dizi seminer, Iğdır Merkez, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık ilçelerinde düzenlenmiştir. Program dahilinde dönem sonuna kadar 6000 öğrenciye eğitim verilmesi planlanmış olup, program yeni öğretim yılında sürdürülmesi planlanmaktadır. “dedi.
Türkoğlu, Biyoçeşitlilik, bir ekosistem veya tüm Dünya'da bulunan yaşam formlarının çeşitliliğidir. İnsanların yaşamlarını sürdürebilmesi için yaşadıkları çevrede, temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılandığı, kullanacağı çeşitli maddelerin bulunması gerekir. Yaşam için gerekli madde ve koşullar, çevrenin etkenleri ile bitki ve hayvanlar tarafından sağlanır. Bu canlıların tamamına biyoçeşitlilik denir. Bu çevredeki biyoçeşitlilik arttıkça o çevrenin ekolojik hizmetleri de o oranda artar. . Bu nedenle biyolojik çeşitlilik arttıkça, ekosistemlerdeki madde dolaşımı ve enerji akışları daha etkin halde gerçekleşir. Bunun
aksine, ekosistemdeki biyolojik çeşitlilik azaldığında, ekoksistem hizmetlerinde azalma olur.
Örneğin, yılan bulunduğu ekosistemdeki fare ve kurbağa gibi türleri besin olarak kullanır. Böylece fare ve kurbağa populasyonlarının aşırı artışı engellenir. Bunun sonucunda, fare ve kurbağalarla aynı besini paylaşan diğer hayvanların besinlerden yararlanmalarına olanak verilmiş olur, ayrıca ilimizin zenginliği olan flora ve fauna hakkında bilgi verilmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.