Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

Tarih : 2012-04-17 / Kategori : Genel Haber

Turizm Haftası Etkinlikleri Başladı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce tören düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü’nde  düzenlenen etkinlikler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz yaptı.
Engindeniz, yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere ilimiz jeopolitik olduğundan dolayı tarih boyunca bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve her dönemde çok önemli bir yerleşim merkezi olmuştur.  “İnsanların sürekli yaşadıkları yer dışına yaptıkları seyahatler ve gittikleri yerlerde geçici konaklamalarından doğan ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili faaliyetler turizm olarak tanımlanmaktadır. Turizm ekonomik boyutlarıyla olduğu gibi sosyal, kültürel nitelikleriyle de insanlar ve ülkeler arası dostluk, sevgi ve kardeşlik bağının pekişmesine neden olmaktadır. Turizm sektörümüz hızla gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Türkiye, Avrupa pazarında yüzde 3 gibi önemli bir paya sahiptir. Turizm gelirleri ihracat gelirlerinin yüzde 20’sini aşmıştır.
Bu yıl 36. sını kutladığımız Turizm Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin
ilimize ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum. Tarihi ve Kültürel yönden en zengin iller arasında yer almaktadır.” dedi.
Iğdır Valisi Amir Çiçek, “Iğdır dediklerinde ilk akla gelen görkemli görünüşüyle ve heybetli duruşuyla Ağrı dağı ilk akla gelmektedir. ‘Iğdır bir günde dört mevsimi bir arada yaşatan bir ildir. Tarihi ve Kültürel zenginliğiyle, güzelliğiyle gizimli bir il. Buradaki turizm ile ilgili bütün işletmeciler çok şanslı diye düşünüyorum. Üç Ülkeye sınır olan, coğrafi konumuyla dikkat çeken, bir il olma özelliğine sahip bu güzellikleri tüm dünyaya tanıtmak bizlere düşüyor.“ dedi.
Programda Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın  Turizm haftasıyla ilgili mesajı okundu.
Turizm haftası dolayısıyla Mani Atışması sunumu, Kız isteme ve Kına Gecesi sahnelenmesi, Nevruz Etkinliği gösterimi, Köse Köse Oyunu, Stantların gezimi, Yemek Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, Türkü yarışmasına katılanlara ödüllerin verilmesi,  Kafkas ekibinin gösterisiyle sona erdi.
Etkinlikler kortej yürüyüşüyle devam etti.
Etkinlikler Vali Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Vali Yadımcısı Türker Halim Çağatay, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, Deftardar Mehmet Durusoy, Iğdır İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, SGK İl Müdürü M. Fatih Görentaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz, Elektrik Dağıtım Müdürü Kazım Topcu, Sanayi Müdürü Akın Çelik, daire ve kurum amirleri, otel işletmecileri ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.