Sertifikalı Fidan Dağıtımı Yapıldı

Tarih : 2012-04-18 / Kategori : Genel Haber

Sertifikalı Fidan Dağıtımı Yapıldı

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl özel İdaresi destekli yarı bodur elma, şeftali, nektarin ve kara erik meyve fidanları çifçilere dağıtıldı.

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi destekli gelir getirici tarımsal proje kapsamında toplam 14.825  adet sertifikalı yarı bodur elma, şeftali, nektarin ve kara erik meyve fidanları  farklı köylerden 34 çifçiye  dağıtımı yapıldı.
Vali Amir Çiçek,  “dağıtmış olduğumuz fidanlar Çifçi kayıt sistemine kayıt olan çifçilerimize dağıtılmıştır. Bu sertifikalı ve verimi yüksek fidanlar sayesinde Iğdır’da hâlihazırda yapılmakta olan meyveciliğin daha verimli hale geleceği ve kalitesini artıracağını düşünüyorum. Ancak bunun için meyvecilikle ilgilenen vatandaşlarımızın bir birlik çatısı altında birlikte hareket etmelerinin büyük önemi var. Umarım bunu da gerçekleştirebiliriz. Dikeceğiniz bu fidanların bakımında mutlak surette İlçe Tarım Müdürlüğümüzden yardım alın. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Fidanların dağıtımı yapılmadan önce, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince fidanların dikimi ve bakımıyla alakalı kısa bilgiler verildi.
Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Mehmet Nuri Turan,” Bölgenin iklimsel özelliğine göre  her türlü meyve fidanı Iğdır’da kolaylıkça yetişir. Meyve fidanlarımızı dikelim ve bol ürün alalım. Fidan dikiminden sonra Gıda ve Tarım sizlere rehberlik edecek, istediğiniz zaman sorunlarınızı dile getirecek ve yardım alabileceksiniz.” dedi.
Fidan Dağıtım törenine Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Mehmet Nuri Turan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Sanayi Müdürü Akın Çelik, Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube müdürleri ve çifçiler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.