Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, ”Hedefimiz SBS de 40. - 50. sıralara çıkmaktır”

Tarih : 2012-05-25 / Kategori : Genel Haber

Milli Eğitim Müdürü  Dinçer Ateş, ”Hedefimiz  SBS de 40. - 50. sıralara çıkmaktır”

Iğdır Gold Otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Iğdır’ın eğitim durumu hakkında genel  bir değerlendirme yaptı.

Iğdır’ın eğitimde bazı dezavantajları olduğuna dikkat çeken  Ateş, Eğitim sıkıntısını zamanla çözmeye çalışacağız. Karşılaştığımız bu sorunların çözülmesiyle eğitim kalitesinin Iğdır’da daha da yükseleceğini belirtti.
Ateş, “Hedefimiz SBS de 74. sıradan 40.50. sıralara çıkmaktır bunun mücadelesini veriyoruz. Eğitimi kötü etkiliyen ve kaliteyi düşüren durumlardan birincisi birleştirilmiş sınıf olduğunu, ikincisinin de yaylacılığın olması  sebebiyle öğrencilerin eğitimlerine ara vererek yaylaya gittikleri ve bu süreçte eğitimden geri kaldıklarını belirtti.
Ateş, Yayla sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. “Çoğu öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri  için yatılı bölge okulları  YİBO’ larımıza yerleştirdik. Bazı öğrencilerimiz de gidecekleri yerlere yakın olan okullara nakillerini yaptık.
Bu da Iğdır’da eğitim kalitesinin düşmesi anlamına gelmektedir.
Çözüm olarak öncelikle velilerimizi bilinçlendirmek gerekir.
Çocuklarını yaylaya götürmektense tüm yatılı okullarımız yani YİBO larımızda yer imkanı mevcut. Yaylaya götürmektense versinler çocuklar eğitimlerine  YİBO’ larda devam  etsinler. ” dedi.
Projelere hakkında da bilgi veren Ateş, “Iğdır’daki temel
amaçlarının Iğdır’da eğitim standartlarını en yüksek seviyelere çıkarmak öğrenci kalitesini artırmak. Çünkü Türkiye’de derece alan
öğrencilerimizin kaybolması bizleri çok üzüyor.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.