Öğrencilere çevre bilinci anlatıldı

Tarih : 2012-05-25 / Kategori : Genel Haber

Öğrencilere çevre bilinci anlatıldı

Iğdır Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü  öncülüğünde düzenlenen “Çevrenin Korunması ve Çevre Bilincinin Aşılanması” konulu konferansta 10 Okuldan 1500 öğrenci çevre konusunda bilgilendirildi.

Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çevrenin Korunması ve Çevre Bilincinin Aşılanması” konulu konferansta, İl Çevre ve  Şehircilik Müdürlüğü görevlileri tarafından çevre bilinci oluşturmak amacıyla slayt şeklinde öğrencilere bilgiler aktardı.
Kültür Merkezi’ndeki konferansta  Çevre ve Şehircilik il müdürü Banu Arslan Can, ‘çevre kirliliği nedir, çevre nasıl kirlenir, bilinçli tüketici nasıl olunur, günlük yaşantımızda uygulayabileceğimiz kuralların neler olduğu konularında bilgi aktardı.
Ürünlerin doğada yok olma sürelerinin uzun olması nedeniyle gelişi güzel ve düzensiz alanlara atık bırakılmamasını vurgulayan Müdür Can,  “Her yerde planlı ve programlı olmalıyız. Öncelikle az atık üretmeliyiz. Atık üretilmişse bunu geri kazanmaya çalışmalı, geri kazanılamayanlar da uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Can, “Yaşayabileceğimiz başka bir dünya olmadığı için herkesin onu koruması gerektiğine  dikkat çekti.
Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü tarafından öğrencilere çevre bilincini aşılamak, geri dönüşümün önemini anlatmak ve geri dönüşüm ile ilgili çalışmaların yerinde görülmesini sağlamak amacıyla başlattığı eğitim çalışmalarının çeşitli konferanslarla ve slayt şeklinde öğrencilere anlatılacağı belirtildi.
Kültür merkezinde yapılan programa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Banu Arslan Can, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Muhammet Bektaş, Çevre Mühendisleri Talha Özpolat, Cennet Kahraman, Murat Olay, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.