Cabbar ŞIKTAŞ AÇIKLAR MISINIZ LÜTFEN
Tarih : 2018-10-22
Tüm Yazılar

Cabbar ŞIKTAŞ



AÇIKLAR MISINIZ  LÜTFEN

     

     PANCAR EKİMİ YENİDEN BAŞLADI

        Iğdır’da yıllardır ekimi yapılmayan şeker pancarı yeniden ekilmeye başlandı. Bir zamanlar rekoltesi iki fabrikayı besleyecek yeterlilikte olan Iğdır pancarı, çiftçi para kazanamadığı için ekiminden vazgeçilmişti. Haliyle pancar olmadığı için kantarlar kapatıldı. Ülke genelinde birçok şeker fabrikası satıldı. Kars ve Ağrı şeker fabrikaları duruyor. 

        Iğdır çiftçisi yeniden ekime başladı. Peki, kapanan pancar kantarları yeniden mi açılacak? 

        VALİLİK NEDEN SİVİL MEMUR ÇALIŞTIRMAZ

             Iğdır Valilisi Enver Ünlü göreve geldikten bir süre sonra yıllardır Iğdır özel kalem müdürlüğü yapan Zemine Güvenal’ı görevden aldı ve yerine Iğdır’a yeni atanmış, Iğdır’ı tanımayan bir şube müdürünü getirdi. Her şey bir birine karışınca değişti, yerine bir Komiser atadı. Komiser de kısa sürede ayrıldı. Sonra bir başkası geldi, sonra bir başkası daha geldi. Şimdi de bir komiser ve yardımcısı da bir uzman çavuş olduğu söyleniyor. 

             Atanan polis veya jandarma elbette görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Ama onlar Polis ve Jandarma oldukları için bakış açıları polis ve jandarma gözüyledir. Yani bir sivil gibi bakamazlar. Yani Valilik katına girildiğinde polis karakoluna girilir gibi olmamalı. Sivilleştirilmelidir. Devlet sivilleşirken, Iğdır Valiliğinin resmileşmesi pekte hoş karşılanmıyor. 
Kaldı ki Iğdır’da güvenilir sivil yok mu ki, Özel Kalem Müdürü sivil olmuyor?

            Sonuçta özel kalem müdürü öyle biri olmalı ki bu şehrin insanlarını tanımalı. Arayanın kim olduğunu bilmeli, toplum üzerindeki etkisini veya etkisizliğini anlamalı. Arayan, Vali’den randevu almak isteyen kişiye “hayırdır ne görüşeceksiniz” gibi bir soru yöneltilmemeli. Vali’de programlarına zamanında gitmeli. Kimse itiraz etmiyor diye kural böyle imiş muamelesi yapmamalı. Vali sabah erkenden iş başı yaparsa, tüm kurumlarda erkenden iş başı yapar bunu bilmeli. 

            Bazı olumsuzlukların yazılması idarecinin şevkini kırar biliyoruz. Ama etkisiz eleman muamelesi yapılması da karşıdakinin şevkini kırar. 

           Daha geçenlerde il özel idaresine 10 mühendis aldı. Toplam müracaat 25 civarıydı. Kriteriniz neydi bilmiyorum. Ama yüksek puanlı olup işe giremeyenler bir hayli tepki gösteriyorlar. Bununla ilgili kamuoyunu bilgilendirir bir açıklamanız oldu mu? 

           Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz ile tesadüfü bir görüşmemiz oldu. Masada yaklaşık on kişi vardı. Tutulmaz “ben özellikle 10 kişinin Iğdır’dan alınması için girişimde bulundum ve bunu gerçekleştirdim. Alımlarda ise elbette herkes gibi  Ak Partililer de alınır.” dedi. 

          Gerçekten alınanlar puan, liyakat, referans usulüne göre mi alındı, yoksa parti esas alınarak mı adaylar arasından seçim yapıldı? 

       Bu ve benzeri sorular mutlaka aydınlatılmalıdır. 
 
       BETON DUVARLARI ANLADIK TA, KONTROLLER NEREYE KADAR

          Kontrol noktalarından her geçtiğimde istem dışı ‘Beyrut’a hoş geldiniz’ diye mırıldanırım. Terörün en şiddetli olduğu 1990’lı yılları Iğdır’da yaşayan birisi olarak ve bu işten muzdarip olan, saldırıya uğrayan birisi olarak şunu söylemek istiyorum. 
Benim iş yerime güpegündüz Molotof atıldığında, polis sayısı 200 civarındaydı. Araç, gereç yok denecek kadar azdı. Bir şehirde bir iki akrep tabir edilen zırhlı araç vardı. Mobese kamera sistemi yoktu. Hatta doğru dürüst işyerlerinde bile kamera yoktu. 
Şimdi hem araç gereç var. Hem personel var. Hem mobese var. Hem teknoloji var. Bunca olanaklara rağmen şehirlerin giriş ve çıkışlarında kurulan kontrol noktaları halen niye duruyor? 

            Bizim bilmediğimiz bir tehlike varsa bir şey demiyorum. FETÖ, PKK, DAİŞ, EL KAİDE ise tehlike kimin nerede olduğu fevkalade biliniyor. İstenirse gidilir alınır. Yok eğer sadece tedbir amaçlı ise, bu görüntüler ülkemizde istikrar yok imajı yaratmaktadır. Örneğin Iğdır’a gelen bir iş insanı hava limanından ilk indiğinde karşısına ilk olarak devasa bir ceza evi çıkıyor, biraz ilerleyince kontrol noktası, şehre girdiğinde koca koca betonlarla, yüksek duvarlarla çevrili polis, asker birimleri, böyle bir şehirde yabancı bir iş insanı ne diye gelip yatırım yapsın? 

           İmar yolunun güvenlik gerekçesiyle kesilmesi, beton bariyerlerle kapatılması, ultra tedbirlerin alınması dışarıdan bakılınca ürkütücü görüntüler sergilemektedir. 

       PAMUK EKİMİ DE BAŞLADI

          İklim değişikliği ile uzun yıllardır pamuk ekimi yapılmıyordu. Geliştirilen ve erken açan pamuk tohumu ile Iğdır’da yeniden pamuk ekimi canlandırıldı. Şu an bir tane Fatih Aras’a ait çırçır fabrikası bulunuyor. Peki, çırçır fabrikalarının açılması için teşvik çıkarılması düşünülüyor mu? 

         Sonuçta toplanan pamuğun temizlenip pazara sürülmesi gerekiyor. Ve çırçır fabrikaları çoğalırsa, çiftçi daha çok pamuk ekimi yapsın diye teşvik edilecektir. 

      EMNİYET MÜDÜRÜ MERKEZE ALINDI

          Iğdır’a atanalı henüz 14 ay olan 15 Temmuz gazisi Emniyet Müdürü Melih Ekici’nin merkeze alınması muamma olarak karşılandı. Halkla vedalaşmadan, sadece mesaj yayınlayıp Iğdır’dan ayrılan Ekici’nin yerine İstanbul Gazi Osmanpaşa İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce atandı. Göllüce Pazartesi günü itibariyle görevine başladı. 

         İl Emniyet Müdürü Göllüce’ye yeni görevinin hayırlara vesile olmasını dileriz. 

Henüz yorum yapılmadı!

Bu içerik için yorum yapılmadı. Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanınız.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.