Türk Eğitim -Sen Kongresi Yapıldı

Tarih : 2012-12-04 / Kategori : Genel Haber

Türk Eğitim -Sen Kongresi Yapıldı

KONGREYE 6 KİŞİ ADAY OLDU. ANLAŞILARAK TEK ADAYLA GİDİLDİ.

            Türk Eğitim Sen Başkanı Zekeriya Düşünceli’nin tayininin Iğdır’dan çıkıp başka bir ile gitmesi ile boşalan başkanlık için Türk Eğitim Sen Iğdır şube başkanlığı için seçim yapıldı.
            Kültür Sarayı  Salonu’nda yapılan olağan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
             Türk Eğitim-Sen’in tanıtım filmi ve Iğdır Şubesinin faaliyetlerinin anlatıldığı slâyt gösterisinin sunumu yapıldı.
            Olağan kongre öncesinde  6 kişinin aday olacağını açıklaması üzerine araya giren aksakallar vasıtası ile adaylar ikna edilerek birlik ve beraberlik açısından ve topluma örnek teşkil etmesi amacıyla diğer 5 aday, aday olmayacaklarını belirterek Ali Arslan ve yönetimine destek verdiklerini söylediler.
          Tek aday Ali Arslan için yapılan oylama sonucunda seçim sonucu oylamaya katılan 97 delegenin tamamının oyunu alan Ali Arslan, Türk Eğitim Sen Iğdır Şube Başkanı seçildi. Yapılan Seçim Sonucunda Yönetim Kuruluna    Ercan Bilen, Gündüz Yaşar, Batuhan Kumtepe, Murat Çetin, Çağrı Coşkun, Fatih Koç seçildiler.
               Daha sonra kapanış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Iğdır Şube Başkanı Ali Arslan, ”Bu seçime birlik ve beraberlik içinde girmemiz bizleri mutlu etmiştir. Destek veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır.Bunu da   burada gerçekleştirdik bundan sonrada gerçekleştireceğiz. Fedakarlık yapılarak çekilen aday olmayan arkadaşlara teşekkür ederim.Bu hareket Iğdır’a örnek olacaktır. 
     Bu birlik ve beraberlikteki, başarıdaki payın en büyüğü ülkesini, milletini, mesleğini üç kuruşluk dünya menfaatine değişmeyecek  kadar yüce yaratılışlı olan siz değerli eğitim çalışanlarına, her şartta üzerlerine aldıkları vazifeyi en iyi şekilde yapan ilçe temsilcilerimize ve yol ve gönül arkadaşlığı yaptığımız yönetim kurullarımızda yer alan arkadaşlarımız ile başımız her sıkıştığında imdadımıza yetişen değerli  büyüklerimize, ağabeylerimize aittir” dedi.
            “Türk Eğitim Sen’i Türkiye’nin sendikası yapan temsil ettiği değerlerdir” diyen Arslan, şunları söyledi: ”Bütün arkadaşlarım her şeyden önce şunu bilmelidirler ki Türk Eğitim- Sende tek bir üyesini bile feda etmeyecek kadar  kardeşlik bilinci, tutamayacağı sözü vermeyecek kadar meslek ahlakı, üyelerinin kendisine emanet ettiği gücü başkalarına peşkeş çekmeyecek kadar dürüstlük, üyelerinin hakkını ne pahasına olursa olsun koruyacak kadar kararlılık ve cesaret, ekmeğini yediği devletine ihanet etmeyecek bir milli şuur ve manevi değerleri, yobazların ellerinde harcatmayacak kadar yüksek iman vardır. Hedefi büyük ve Milliyetçi, gelişmiş, çağdaş bir Türkiye dir. Bütün bunların gerçekleşmesi eğitim çalışanlarının sosyal, ekonomik ve özlük haklarının yeterince verilmesi ile mümkün olacaktır.“ diye konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-04 12:36:09

    iste bence Igdir,lilarin özledigi bir tablo bu arkadaslari gösterdikleri birlik beraberliten dolayi kutluyorum.Yeni yönetime basarilar dilerim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası